Κέρκυρα: 1ο Διεθνές Συνέδριο Αποδήμων Επτανησίων στις 5-7 Σεπτεμβρίου

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο Αποδήμων Επτανησίων διοργανώνει, το Σεπτέμβριο, στην Κέρκυρα, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής Περιφερειών).

propoli

Το Διεθνές Συνέδριο Αποδήμων Επτανησίων θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 7 Σεπτεμβρίου, με στόχο την περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με τις κοινότητες των απόδημων, όπου Γης, Επτανησίων.

Στις εκδηλώσεις έχει προσκληθεί για να τις τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος, ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου. Επίσης θα τιμηθεί για την προσφορά και το έργο του ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος, μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου.

Στο συνέδριο ομιλητές θα είναι ο περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι των νησιών του Ιονίου, υπουργοί και στελέχη υπουργείων, εκπρόσωποι φορέων και απόδημοι Επτανήσιοι, ενώ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Αυγούστου, έως και το πέρας του συνεδρίου, το πρόγραμμα «Return to Roots», στο πλαίσιο του οποίου θα φιλοξενηθούν 14 νέοι απόδημοι Επτανήσιοι, από όλον τον κόσμο και θα μεταφέρουν την εμπειρία τους από το ταξίδι στα Ιόνια Νησιά στο Διεθνές Συνέδριο Αποδήμων Επτανησίων.

Στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Αποδήμων Επτανησίων, αναμένεται να συμμετάσχουν, εκπρόσωποι ομογενειακών οργανώσεων, ομοσπονδιών και συλλόγων, από πολλές χώρες του κόσμου και συγκεκριμένα από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γερμανία, τη Νότιο Αφρική, τη Ζιμπάμπουε, τη Ζάμπια και την Αυστραλία, καθώς και απόδημοι Επτανήσιοι από όλη την Ελλάδα.

«Ο στόχος μας για το συνέδριο είναι να αναπτύξουμε σχέσεις και κοινές συνισταμένες που θα αποφέρουν τα μέγιστα στους τομείς, μεταξύ των άλλων, της οικονομικής ανάπτυξης, της κοινωνικής συνοχής και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, προσδοκούμε ότι το συνέδριο αυτό θα αποτελέσει την απαρχή ενός θεσμού που έχει πολλά να προσφέρει τόσο στα νησιά μας όσο και στις κοινότητες των απανταχού Επτανησίων» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading