Καράογλου: Δίπλα στους αλιείς και τους μυδοκαλλιεργητές του Δήμου Δέλτα

Σε μια προσπάθεια να στηρίξει όσο το δυνατόν περισσότερο την προσπάθεια που καταβάλλουν αλιείς και μυδοκαλλιεργητές του Δήμου Δέλτα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου διοργανώνει αύριο Παρασκευή (15/6) στις 18.30 στο δημαρχείο Χαλάστρας, ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Η αλιεία και η μυδοκαλλιέργεια ως αιχμή του δόρατος της ελληνικής οικονομίας».

propoli

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου, εκεί όπου θα παραβρίσκονται και διακεκριμένοι επιστήμονες του κλάδου, επαγγελματίες και στελέχη κρατικών φορέων προκειμένου να δώσουν απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που θα τεθούν.

Να σημειωθεί ότι η ημερίδα θα αποτελείται από παρακάτω τέσσερις θεματικές ενότητες:

1)Η συμβολή του φορέα διαχείρισης της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών του Θερμαϊκού κόλπου στην οργανωμένη ανάπτυξη του κλάδου.

2)Προβλήματα και προοπτικές της αλιείας και της μυδοκαλλιέργειας

3)Αλιεία και αειφόρος ανάπτυξη

4)Αλιευτική πολιτική και ελληνική οικονομία (φορολογικό καθεστώς).

“Να αναδείξουμε τα σημαντικά προβλήματα του κλάδου”

«Η πρωτοβουλία μου έχει ως σκοπό να αναδείξει τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας από τους πιο παραγωγικούς κλάδους της χώρας, αυτός των μυδοκαλλιεργητών», τόνισε στη δήλωσή του ο Θ. Καράογλου και πρόσθεσε ότι «αποτελεί χρέος όσων κατέχουμε θέσεις ευθύνης να βρεθούμε δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου στηρίζοντάς τους, λύνοντας τις απορίες που έχουν για μια σειρά ζητημάτων που «γεννά» η ασκούμενη φορολογική πολιτική, μα και ενημερώνοντας τους για τις περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης ενός κλάδου ο οποίος έχει τις δυνατότητες να προσφέρει πολλά στους ίδιους αλλά και στη χώρα».

Και ο βουλευτής της ΝΔ καταλήγει λέγοντας πως «η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα να αποτελέσει σταθερό όχημα ανάκαμψης της εθνικής μας οικονομίας».

Loading