Σοβαρό καρδιακό επεισόδιο υπέστη ο Μίκης Θεοδωράκης

Σε νοσοκομείο της Αθήνας νοσηλεύεται ο Μίκης Θεοδωράκης, μετά από καρδιακό επεισόδιο το οποίο υπέστη τα ξημερώματα της Παρασκευής.

propoli

Σύμφωνα με πληροφορίες από συνεργάτες του μεγάλου μουσικοσυνθέτη που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι γιατροί του εκτιμούν ότι ο μεγάλος κίνδυνος έχει περάσει. Ωστόσο, παραμένουν επιφυλακτικοί λόγω της ηλικίας του 93χρονου συνθέτη. Εκφράζουν, πάντως, την αισιοδοξία τους για την αίσια έκβαση της περιπέτειας της υγείας του.

Ο Μίκης Θεοδωράκης διακομίστηκε στο νοσοκομείο και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, λόγου του πόνου στο στήθος που αισθάνθηκε και της μεγάλης ταχυκαρδίας που είχε.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης προσήλθε την Παρασκευή στις 11:19 μ.μ. στο νοσοκομείο, μετά από «νυχτερινό άτυπο προκάρδιο άλγος και επεισόδιο ταχυαρρυθμίας, με ήπια αιμοδυναμική αστάθεια».

Όπως αναφέρεται στη συνέχεια, ο Μίκης Θεοδωράκης εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου «ανετάχθη φαρμακευτικά το επεισόδιο της ταχυαρρυθμίας». Το μεσημέρι του Σαββάτου στις 2 μ.μ. μεταφέρθηκε σε θάλαμο.

Loading