Κλειστά τα σχολεία στην Ηλεία εξαιτίας του ισχυρού σεισμού στη Ζάκυνθο

Κλειστά, για προληπτικούς λόγους, θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στην Ηλεία, μετά τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη Ζάκυνθο.

propoli

Όπως δήλωσε στον Τύπο ο αντιπερειφερειάρχης Γιώργος Γεωργιόπουλος «ούτως ή άλλως σήμερα δεν επρόκειτο να γίνουν μαθήματα λόγω των προγραμματισμένων εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο, αλλά κρίναμε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου, πως θα πρέπει να αναβληθούν αυτές οι εκδηλώσεις, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα σε περίπτωση σεισμικής δόνησης».

Ο κ. Γεωργιόπουλος ανέφερε ότι θα ελεγχθούν όλα τα σχολικά κτήρια μέσα στο Σαββατοκύριακο, τα δημόσια κτήρια και οι χώροι συνάθροισης του κοινού.

Υλικές ζημιές από τον ισχυρό σεισμό στη Ζάκυνθο

Ακόμη, σήμερα το πρωί κλιμάκιο μηχανικών ελέγχει το δικαστικό μέγαρο, ώστε να υπάρχει η πρώτη εκτίμηση για την κατάσταση του κτηρίου, πριν από την έναρξη συνεδρίασης των δικαστηρίων.

Παράλληλα, κλιμάκια μηχανικών θα ελέγξουν το δίκτυο των υποδομών, όπως και το λιμάνι του Κατακόλου, όπου σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, υπάρχει μία παλιά ρηγμάτωση.

Δείτε επίσης: Μετασεισμός 5 Ρίχτερ στο Ιόνιο – Σε επιφυλακή όλες οι υπηρεσίες

Loading