Κούγιας: «Απαγορεύεται να σε κρατούν αν δεν υπάρχει αδίκημα»

Στην τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο συνήγορος του Ριχάρδου Μυλωνά, Αλέξης Κούγιας, για την υπόθεση του πελάτη του αλλά και την απόφαση για προφυλάκισή του.

propoli

Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε για την απόφαση να κρατηθεί έστω και προσωρινά στη φυλακή ο Ριχάρδος Μυλωνάς, για την απόφαση του ανακριτή αλλά και τις παραλείψεις που υπήρξαν.

«Όταν αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση, δεν υπήρχε το κυρίαρχο έγγραφο. Υπήρχε μόνο μία κατάθεση ενός εκτελωνιστή, τον οποίο πήραν από το δρόμο και δεν απευθύνθηκαν στην αρμόδια αρχή. Η αστυνομία κάνει μία έρευνα επί δύο χρόνια και επειδή υπάρχει σύγχυση, μάζεψε 100 διαφορετικούς ανθρώπους και τους έκανε εγκληματική οργάνωση. Από αυτούς που συνέλαβε, κράτησε 69. Η μία δικογραφία έγιναν δύο.

Δεν έχουμε να κάνουμε με ένα οργανωμένο κύκλωμα, όλοι αυτοί μεταξύ τους δεν γνωρίζονται. Η αστυνομία το παρουσίασε έτσι κάνοντας ένα “τρικ”. Πήρε όλους αυτούς τους ξένους ανθρώπους και τους συνέδεσε με δύο Τούρκους, ο ένας εκ των οποίων παίρνει χρυσό από όλη την Ελλάδα για να το εξάγει στον αδελφό του, που βρίσκεται στην Τουρκία.

Απαγορεύεται με τον νόμο να σε κρατούν αν δεν υπάρχει αδίκημα».

 

 

Loading