Μάτι: Υιοθετήθηκε το σκυλάκι που βρέθηκε σε φούρνο (vd)

Οι προσπάθειες που κατέβαλαν φιλόζωοι να εντοπίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ζωντανά ζώα στην καμένη περιοχή στο Μάτι, απέδωσαν καρπούς στην περίπτωση ενός σκύλου ράτσας Maltese που βρέθηκε σε φούρνο ενός σπιτιού που είχε καεί.

propoli

Ο μικρόσωμος σκύλος κατάφερε να κρυφτεί στο μπάρμπεκιου του πριν περάσουν οι φλόγες από πάνω του. Όταν βρέθηκε ήταν εμφανώς ταλαιπωρημένος και φοβισμένος, καθώς το τρίχωμά εμφάνιζε σημάδια της καταστροφής που είχε προηγηθεί.

Η Άρτεμις Κυριακοπούλου που τράβηξε και το βίντεο της διάσωσης, ανέφερε: «Σε ένα δάσος στην περιοχή Μάτι, που είχε καταστραφεί ολοσχερώς και που αποτέλεσε τάφο για εκατοντάδες ζώα που αναζητούσαμε, καταφέραμε να βρούμε μέσα σε ένα φούρνο ενός καμένου σπιτιού αυτό εδώ το πλάσμα. Καμένο, πληγωμένο, πεινασμένο και φυσικά φοβισμένο, καταφέραμε μετά από 2,5 ώρες προσπάθειας να το πιάσουμε μαζί με το αδερφάκι του (που βρέθηκε σε καλύτερη κατάσταση) και να τα μεταφέρουμε στο κτηνιατρείο».

Πλέον στον σκυλάκο δόθηκε το όνομα «Λουκουμάκης», ο οποίος αφού καθαρίστηκε, κουρεύτηκε και απόλαυσε λουκούλλεια γεύματα, εκτός από τον παλιό του εαυτό, βρήκε και οικογένεια που τον υιοθέτησε.

Loading