Μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη στην Εύβοια

Μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Τρίτης στην Εύβοια. Η πυρκαγιά σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Αγριλίτσα του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων Ευβοίας. 

propoli

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα με 12 πυροσβέστες. Σύμφωνα δε με νεότερη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν και συνολικά έχουν κινητοποιηθεί: 80 πυροσβέστες,  39 οχήματα,  7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 41 πυροσβέστες, 6 οχήματα με 12 πυροσβέστες ΜΕΤΠΕ, 4 Α/Φ και 2 ερπυστριοφόρα.

Επίσης με το πρώτο φως της μέρας επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα ενώ παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί υδροφόρες της περιφέρειας Στερεάς και των δήμων, όπως επίσης και 8 βαριά χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας.

Για προληπτικούς λόγους δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το μοναστήρι Μακρυμάλλης Παναγία Θεοτόκος, ενώ πριν λίγο η Πυροσβεστική για προληπτικούς λόγους ζήτησε την εκκένωση του χωριού Μακρυμάλλη, καθώς το μέτωπο της φωτιάς κινείται προς την κατεύθυνση του χωριού.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή των πυροσβεστικών δυνάμεων στη Στερεά κ. Βαγγέλη Παληό που μίλησε στο ΑΠΕ «η φωτιά βρίσκεται σε δασώδη περιοχή ιδιαίτερα δύσβατη την οποία δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις».

Επίσης με το πρώτο φως της μέρας επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα ενώ παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί υδροφόρες της περιφέρειας Στερεάς και των δήμων, όπως επίσης και 8 βαριά χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας.

 

Εξάλλου φωτιά εξερράγη νωρίς το πρωί και στην περιοχή Πρόδρομος του Δήμου Θηβαίων στη Βοιωτία. Στη συγκεκριμένη περιοχή καίγεται χαμηλή βλάστηση και η φωτιά έχει αναπτύξει δύο μέτωπα των 300 περίπου μέτρων το καθένα ενώ στην περιοχή επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα όπως επίσης δύο καναντέρ και δύο ελικόπτερα.

Πυρκαγιά και στο Πωγώνι Ιωαννίνων

Φωτιά επίσης ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κακόλακκος Πωγωνίου Ιωαννίνων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 10 πυροσβέστες.

Δείτε επίσης

Θάσος: Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή των Κοινύρων

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading