Καταθέσεις που σοκάρουν στη δίκη για τη δολοφονία της μικρής Άννυ

Με καταθέσεις και στοιχεία που σοκάρουν συνεχίζεται η δική για την τραγική δολοφονία της μικρής Άννυ και την φρικιαστική διαδικασία που ακολουθήθηκε για την εξαφάνισή του πτώματος του παιδιού. Βασικός κατηγορούμενος στη δίκη ο ίδιος ο πατέρας του παιδιού.

propoli

Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη του άτυχου παιδιού εξαφανίστηκαν πριν από περίπου τρεισήμισι χρόνια με τον πατέρα του να ομολογεί ότι την τεμάχισε και την πέταξε για να μην μπορέσουν να την εντοπίσουν οι αρχές.

Όπως αποκαλύφτηκε στο ακροατήριο η πιπίλα της μικρής ήταν η “πηγή” για τα εργαστήρια της αστυνομίας για να εντοπίσουν το DNA για να υπάρξει σύγκριση με τα δείγματα αίματος που βρέθηκαν διάσπαρτα στο διαμέρισμα-σφαγείο. ” Όταν δεν έχουμε τίποτα άλλο παίρνουμε προσωπικά αντικείμενα. Στην περίπτωση της Άννυ είχαμε συλλέξει την πιπίλα. Για να επιβεβαιώσουμε το κληρονομικά συμβατό εξετάσαμε τους δυο γονείς . Με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώθηκε ότι το DNA στην πιπίλα ήταν του παιδιού” ανέφερε στην κατάθεση του στο δικαστήριο ο ειδικός των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως το διαμέρισμα είχε καθαριστεί και χρησιμοποιήθηκε ειδικό σπρέι το οποίο αποκάλυψε ότι υπήρχε διάσπαρτο αίμα σε τοίχους και σοβατεπί. Ο μάρτυρας δεν ήταν σε θέση να πιστοποιήσει αν η 4χρονη ήταν ζωντανή την ώρα που , σύμφωνα με την κατηγορία , ο πατέρας της την τεμάχισε.

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας , Νίκος Καρακούκης , όμως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το παιδί να ήταν ζωντανό. “Το ζωντανό αίμα μπορεί να εκτιναχθεί. Το αίμα του νεκρού απλά ρέει προς τα κάτω” είπε χαρακτηριστικά.

Αντίθετη άποψη διατύπωσε ο ιατροδικαστής Δ. Γαλεντέρης ο οποίος διορίστηκε ως πραγματογνώμονας από την υπεράσπιση του δράστη, πατέρα της Άννυ. Ο μάρτυρας κατέθεσε πως δεν υπάρχουν στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι το παιδί ήταν στη ζωή όταν το τεμάχιζε ενώ εκτίμησε ότι το παιδί έφυγε από τη ζωή γιατί κατανάλωσε ναρκωτικά τα οποία υπήρχαν στο σπίτι.

Πρόεδρος: Ο φυσικός θάνατος δεν αποτελεί λόγο απόκρυψης.
Μάρτυρας: Δείτε το μοτίβο της ζωής τους. Μιλάμε για μια κοινωνία ανθρώπων που θέλουν να το αποκρύψουν .

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο πατέρας της Άννυ καταδικάστηκε σε ισόβια και 3,5 χρόνια για την δολοφονία και τον τεμαχισμό της καθώς και για τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία. Ισόβια και 3 χρόνια επέβαλαν οι δικαστές στον νεαρό συγκατηγορούμενο του ενώ η μητέρας της μικρής κατά πλειοψηφία κρίθηκε ένοχη για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών, με αναστολή μέχρι το Εφετείο.

Loading