ΙΝΤΙΜΕ

Με μήνυση στον Π. Δημητρά απαντά ο Γ. Ζουγανέλης (vd)

«Ο Έλληνας μετανάστης δεν έχει καμία σχέση με τους μετανάστες που βλέπουμε εδώ πέρα και φιλοξενούμε εμείς. Καμία σχέση! Να σε φιλοξενήσω αλλά να μου πατήσεις το κεφάλι μέσα στο σπίτι μου;»

propoli

Αυτή η φράση του γνωστού καλλιτέχνη ήταν που πυροδότησε την σε βάρος του επίθεση από το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι που τον κατηγόρησε για «ρατσιστική συμπεριφορά».

Αναφέρεται σε αυτήν ο ίδιος, στην μήνυση που υπέβαλλε απαντώντας στα όσα του καταλογίζει ο Παν. Δημητράς, ως εκπρόσωπος του παρατηρητηρίου στο Ελσίνκι.

Μάλιστα ο κ. Δημητράς είχε υποβάλλει πριν από περίπου τέσσερις μήνες και αναφορά στην Εισαγγελία σε βάρος του κ. Ζουγανέλη με αφορμή δημόσιες δηλώσεις του τελευταίου για την συμπεριφορά κάποιων μεταναστών στη χώρα μας.

Με την δική του μήνυση τώρα, ο δημοφιλής καλλιτέχνης, Γιάννης Ζουγανέλης, απαντά στους «συκοφαντικούς και ψευδείς» – όπως τους χαρακτηρίζει – ισχυρισμούς του κ. Δημητρά με αναφορές στην προσφορά του στο κοινωνική βίο, ενώ περιγράφει αναλυτικά τις συνέπειες που είχε η σε βάρος του «επίθεση κατασυκοφάντησης».

Κάνοντας μια αναδρομή στο γεγονός που προκάλεσε αυτήν την αντιδικία φέροντας την και μέχρι την πόρτα του εισαγγελέα αναφέρει ότι:

«Στις 19.12.2018 παραχώρησα ολιγόλεπτη συνέντευξη σε δημοσιογράφο τηλεοπτικής εκπομπής του Alpha. Μεταξύ άλλων, όταν ρωτήθηκα για το μεταναστευτικό, δήλωσα και τα παρακάτω: «Να πω μια αλήθεια, ο Έλληνας μετανάστης δεν έχει καμία σχέση με τους μετανάστες που βλέπουμε εδώ πέρα και φιλοξενούμε εμείς. Καμία σχέση! Να σε φιλοξενήσω αλλά να μου πατήσεις το κεφάλι μέσα στο σπίτι μου; Όχι, δεν το θέλω. Πρέπει κάποια στιγμή να λέμε την αλήθεια.

Τσακώθηκα με μετανάστη γιατί όταν τους πήγαμε κάποια στιγμή να φάνε, εγώ ήμουν αυτός που επιλέχθηκε για να μοιράζω σαλάτες και ένας μου την πετάει και μου λέει «χούμους». Ε, του την έφερα στο κεφάλι! Δεν καταλαβαίνω Χριστό»!.

«Η δήλωσή μου αυτή, συνεχίζει, κινητοποίησε» τον επαγγελματία (όπως εκ των υστέρων διαπίστωσα) δικαιωματιστή – ανθρωπιστή και εγκαλούμενο Παναγιώτη Δημητρά, ο οποίος έσπευσε να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για τα ανωτέρω λεγόμενά μου…Σκοπός του ήταν να με κατασυκοφαντήσει και να με καταξευτελίσει με αοριστολογίες, έωλες και ανυπόστατες κατηγορίες περί ρατσισμού, αφού δεν περίμενε καν την εισαγγελική και δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, την εξέλιξη και ωρίμανση της δικογραφίας, αλλά έσπευσε να αναρτήσει στην ιστοσελίδα που διατηρεί με ηλεκτρονική διεύθυνση: https://racistcrimeswatch.wordpress.com/ την μηνυτήρια αναφορά του».

Ο Γ. Ζουγανέλης αφού αναφέρεται σε σχετικές αναρτήσεις του κ. Δημητρά κάνει λόγο για «δημόσια διαπόμπευσή του, εξευτελισμό και υποκίνηση πράξεων μίσους απέναντί του».

«Όπου και εάν βρισκόμουν – αναφέρει χαρακτηριστικά – με ρωτούσαν αν έχω προβλήματα με τον νόμο, όλοι είχαν διαβάσει τα «κείμενα περί ρατσισμού», όλοι με ρωτούσαν τι ακριβώς διημείφθη, ενώ αποκορύφωμα ήταν, ότι για λίγες ημέρες, η διεθνής εταιρεία Google, η οποία διαχειρίζεται τον ιστότοπο Youtube, απαγόρευσε την είσοδο σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου, στο επαγγελματικό μου κανάλι, στον συγκεκριμένο ιστότοπο, με ταυτόχρονη απαγόρευση οποιουδήποτε βίντεο είχα αναρτήσει, με αποτελέσματα που ακόμα δεν έχουν αποτιμηθεί».

Οι επίμαχες δηλώσεις του Γ. Ζουγανέλη:

https://www.youtube.com/watch?v=8R2qO-r5V1I

Loading