Μητέρα Κ. Κατσίφα: «Επίτηδες σκότωσαν τον γιο μου»

«Επίτηδες σκότωσαν το παιδί μου. Έχουν μίσος για τον ελληνισμό» δήλωσε η μητέρα του 35χρονου ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός την Κυριακή στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς στο χωριό Βουλιαράτες στην Αλβανία.

propoli

«Το παιδί μου ήταν δραστήριο και λεβέντης. Ήθελαν να το λυγίσουν γι’ αυτό μου το έφαγαν» είπε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. «Δεν χωνεύουν την Ελλάδα, δεν χωνεύουν τη Βόρεια Ήπειρο» ανέφερε, εκφράζοντας την άποψη ότι όσα έγιναν αποσκοπούσαν στον «εκφοβισμό της ελληνικής κοινότητας».

«Κανένας δεν μας εξηγεί τίποτα. Αν έκανε το παιδί μου τίποτα υπήρχε η δικαιοσύνη» είπε, συμπληρώνοντας ότι «όλα τα χρόνια (ο 35χρονος) ερχόταν στις 28 Οκτωβρίου, σήκωνε σημαίες και στόλιζε το χωριό».

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ «ΜΑΧΗ» ΤΟΥ 35ΧΡΟΝΟΥ:

Στο μεταξύ, το αλβανικό κανάλι «Report TV» δημοσιοποίησε βίντεο, το οποίο, όπως μεταδίδει, δείχνει την ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ του ομογενούς και αστυνομικών στις Βουλιαράτες.

Στο βίντεο, που είναι τραβηγμένο από καφενείο, ακούγονται πυροβολισμοί και εικονίζεται ένας άνδρας που φορά ρούχα παραλλαγής και κρατά όπλο να τρέχει.

Υπενθυμίζεται πως το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 35χρονου Έλληνα ομογενούς και το απόγευμα της Δευτέρας κλήθηκε στη Βασ. Σοφίας η πρέσβης της Αλβανίας.

Δείτε επίσης: Η Αλβανία απέρριψε το αίτημα για εξέταση έλληνα ιατροδικαστή

Loading