“Γέφυρα”στη θάλασσα για άτομα με κιν. προβλήματα

Μια γέφυρα στη θάλασσα ή στην ίδια τη ζωή; Ο μπάρμπα Βαγγέλης έκανε σαν μωρό παιδί μπαίνοντας για πρώτη φορά στη θάλασσα -στην παραλία των Ροβιών στη Βόρεια Εύβοια.

Ένα τροχαίο τον είχε καθηλώσει στην αναπηρική καρέκλα εδώ και πολλά χρόνια και όσο και αν είχε μεγαλώσει δίπλα στη θάλασσα μόνον από την ακτή μπορούσε να την χαρεί. Τώρα όμως όλα άλλαξαν! Πριν λίγες μέρες τοποθετήθηκε και στην παραλία των Ροβιών μια ειδική ράμπα που επιτρέπει στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα να απολαμβάνουν άνετα τη θάλασσα.

propoli

«Πρόκειται για το Seatrac, ένα ηλεκτροκίνητο κάθισμα που επιτρέπει την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με κινητικές αναπηρίες στη θάλασσα», λέει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Αγλαία Κισκούκη, κάτοικος των Ροβιών που πρωτοστάτησε για την εγκατάσταση του Seatrac στο μικρό χωριό της Βόρειας Εύβοιας. «Ήταν μια προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από τρία χρόνια και με τη βοήθεια της Πολιτείας, της Περιφέρειας και των κατοίκων το πετύχαμε» λέει η Αγλαία στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Είναι μόλις η τρίτη τέτοια πλατφόρμα που υπάρχει σε όλη την Εύβοια. Σκεφτείτε ότι δεν υπάρχει στην γειτονική Αιδηψό -που κάποιοι την αποκαλούν και “Μύκονο των γερόντων”» προσθέτει.

Το Seatrac ξεκίνησε το ταξίδι του από την Πάτρα από την ομάδα του πατρινού, Ιγνάτιου Φωτίου, που εμπνεύστηκε αυτήν τη ράμπα για να εξασφαλίσει στα άτομα με ειδικές ανάγκες αυτόνομη, ασφαλή και αξιοπρεπή πρόσβαση στις παραλίες τοποθετώντας ειδικές ράμπες και βοηθητικές υποδομές. Ήδη η ράμπα αυτή κοσμεί πολλές παραλίες της Ελλάδας και έφτασε μέχρι την Ιταλία.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading