Ξεκινά σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου

Στον απόηχο της δολοφονίας μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού του Αλβανού που φέρεται ως ένας εκ των ηθικών αυτουργών του εγκλήματος αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα η δική για την εν ψυχρώ δολοφονία, μέσα στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας, του γνωστού δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. 

propoli

Ο δολοφονηθείς κρατούμενος που ήταν κατηγορούμενος στη δικη μαχαιρώθηκε θανάσιμα από άλλον κρατούμενο που κατηγορείται ως ο ένας από τους δράστες της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου.

Η δίκη για την δολοφονία του δικηγόρου είχε αναβληθεί τον περασμένο Οκτώβριο για σήμερα καθώς το δικαστήριο έκρινε απαραίτητη την κατάθεση συγκρατούμενου των τριών κατηγορουμένων ως ηθικών αυτουργών της δολοφονίας ο οποίος βρισκόταν στο ίδιο κελί μαζί τους.

Ο κρατούμενος, συμπατριώτης των κατηγορουμένων, δήλωσε ότι δεν θέλει να εμφανιστεί στο δικαστήριο πλην όμως το δικαστήριο έκρινε απαραίτητη την εξέταση του. Έτσι η δίκη αναβλήθηκε και το δικαστήριο διέταξε τη βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα.

Την ίδια απόφαση έλαβε και για μία ακόμη μάρτυρα που επίσης απουσίαζε  από το δικαστήριο. Αποδέχθηκε επίσης αίτημα των τριών κατηγορουμένων ως ηθικών αυτουργών που ζήτησαν να κληθούν σε κατάθεση τρεις μάρτυρες που υπέδειξε η υπεράσπισή τους.

Το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με την κατηγορία οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ζητούσαν ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό από τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο, που είναι μάρτυρας στην υπόθεση, προκειμένου να αποσύρουν τις καταθέσεις τους που τον κατονόμαζαν ως αυτόν που είχε δώσει την εντολή για την δολοφονική επίθεση σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.

Έτσι φέρονται να προσέλαβαν τους δύο συμπατριώτες τους, προκειμένου να «εκφοβίσουν» τον Ζαφειρόπουλο, που ήταν συνήγορος του Α. Φλώρου, ώστε να προχωρήσει το σχέδιο τους.

Ωστόσο παρά την εντολή που είχαν να πυροβολήσουν στα πόδια τον 53χρονο δικηγόρο, ο ένας από αυτούς τον πυροβόλησε θανάσιμα στο στήθος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αριστείδης Φλώρος έχει ήδη καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας τού δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου ενώ είναι κρατούμενος στον Κορυδαλλο σε έκτιση πρωτόδικη ποινής κάθειρξης για το αποκαλούμενο ως σκάνδαλο της   Energa – Power.

Loading