Ξεσηκώνονται 24 πόλεις για το Σκοπιανό

Μήνυμα ενάντια στη χρήση του ονόματος Μακεδονία από τα Σκόπια με την ταυτόχρονη αναγνώριση «μακεδονικής» εθνικής ταυτότητας και γλώσσας, ετοιμάζονται να στείλουν σήμερα σε 24 πόλεις χιλιάδες πολίτες.

propoli

Τα συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν σήμερα θα πραγματοποιηθούν στις 19:30 σε 15 πόλεις της Μακεδονίας και 9 της υπόλοιπης Ελλάδας. Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει στην Πέλλα, τη γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Συγκεκριμένα οι 15 πόλεις στις οποίες η Επιτροπή Αγώνα διοργανώνει συγκεντρώσεις για την ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι οι Πέλλα, Σέρρες, Καβάλα, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Νέα Μουδανιά, Λαγκαδάς, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Κατερίνη, Πτολεμαϊδα, Βέροια και Σιάτιστα.

Οι δε εννιά πόλεις στις οποίες απλοί πολίτες αποφάσισαν να διαδηλώσουν υπέρ της Μακεδονίας είναι οι Λάρισα, Ιωάννινα, Θήβα, Βόλος, Ρόδος, Χαλκίδα, Χανιά, Κως και Κέρκυρα.

Ποιοι θα είναι οι ομιλητές

Στους ομιλητές των τοπικών συλλαλητηρίων, περιλαμβάνονται δήμαρχοι, μητροπολίτες, ιστορικοί, ερευνητές, νομικοί, απόστρατοι κ.α. Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης θα είναι ομιλητής στην Έδεσσα, ενώ ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, θα παραβρεθεί στο συλλαλητήριο της Πέλλας.

«Δεν υπάρχει χώρος για ακραία στοιχεία»

Καμία θέση στα σημερινά συλλαλητήρια δεν έχουν ακραία στοιχεία και ακραίες συμπεριφορές όπως ξεκαθάρισαν οι διοργανωτές τους. Ο Μιχάλης Πατσίκας, μέλος της «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» ανέφερε ότι τα μηνύματα για συμμετοχή του κόσμου είναι ήδη πολύ θετικά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι πλατείες θα κατακλυστούν από πολίτες, όμως δεν υπάρχει χώρος για όσους έχουν και θέλουν να δημιουργήσουν ακραίες συμπεριφορές.

 

Loading