Πανελλήνιες 2018: Δείτε αναλυτικά τις βάσεις

Ανακοινώθηκαν στο σάιτ του υπουργείου Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής από τις Πανελλήνιες 2018 στα Πανεπιστήμια της χώρας.

propoli

Η αγωνία για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018 έχει τελειώσει, καθώς έχουν αναρτηθεί οι βάσεις για την εισαγωγή των υποψηφίων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τα αποτελέσματα στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr ενώ θα αναρτηθούν και στα Λύκεια της χώρας.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να βλέπουν πληκτρολογώντας τον προσωπικό κωδικό τους σε ποιο τμήμα έχουν εισαχθεί μέσω ειδικής ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τα αποτελέσματα και στα σχολεία τους καθώς θα αναρτηθούν οι πίνακες με επιτυχόντες.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Τύπου, οι περιζήτητες Ιατρικές σχολές της χώρας πέφτουν έως 200 μόρια στην Ιατρική Σχολή Αλεξανδρούπολης και από 50 ως 100 στις υπόλοιπες σχολές της χώρας. Πέφτουν όμως πολύ και οι Πολυτεχνικές Σχολές και μπορεί να φτάσουν έως και τα 500 μόρια κάτω σε σχέση με τα βαθμολογικά «εισιτήρια» που απαίτησαν πέρυσι, ειδικά στην επαρχία. Στην αντίθετη πλευρά, τα Παιδαγωγικά Τμήματα όλης της χώρας που μοιράστηκαν εφέτος σε όλα τα επιστημονικά πεδία αναμένεται να εκτοξευτούν έως και 2.500 μόρια σε σχέση με πέρυσι.

Δείτε εδώ: Πανελλαδικές: Πώς θα κινηθούν οι βάσεις

Loading