Πατούλης στο “P”: «Ανίκανη η Περιφέρεια Αττικής» (vd)

Ρεπορτάζ Μαρία Βλάχου

propoli

Δριμεία κριτική στην Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, ασκεί ο Γιώργος Πατούλης, με δηλώσεις του στο Politik.gr

“Αυτή τη στιγμή, η τοπική αυτοδιοίκηση στη χώρα μας έχει παθογένειες. Υπάρχει ένα συγκεντρωτικό σύστημα, ένα κράτος, υπάρχει μία υπερσυγκεντρωτική και ανίκανη Περιφέρεια, αυτή της Αττικής”, δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

“Έχουμε πει ότι η Περιφέρεια Αττικής είναι ίσως η χειρότερη Περιφέρεια, με την έννοια των έργων, των υποσχέσεων και των πράξεων. Η διαχείριση των στερεών αποβλήτων είναι πίσω τέσσερα χρόνια. Το θέμα των όμβριων υδάτων είναι πίσω και το βλέπουμε. Δεν είναι μόνο η Μάνδρα… Υπάρχουν πολλές πόλεις που κινδυνεύουν να γίνουν Μάνδρα. Κανένα αναπτυξιακό έργο δε γίνεται σήμερα στην Αττική”, συμπλήρωσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, που αναφέρθηκε και ονομαστικά στην Περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου.

Αναλυτικά η δήλωση που έκανε στο “P” ο Γιώργος Πατούλης:

Συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για το Σκοπιανό – Αίτημα για δημοψήφισμα

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη για το Σκοπιανό. Σε αυτήν θα προσδιοριστεί και η πρόταση που θα καταθέσει η ΚΕΔΕ για την κατάρτιση δημοψηφίσματος.

Στο σχέδιο της απόφασης αναφέρεται ότι «το ΔΣ της ΚΕΔΕ ως θεσμικός παράγοντας της αυτοδιοίκησης α’ βαθμού εκφράζει την άποψη ότι για κρίσιμα εθνικά ζητήματα δεν μπορεί να λαμβάνεται καμία δεσμευτική απόφαση χωρίς αυτή να διαθέτει την έγκριση και αποδοχή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».

Επίσης, τονίζεται ότι η αποδοχή του περιεχομένου και των όρων της συμφωνίας δημιουργεί τετελεσμένα σε ένα κρίσιμης σημασίας εθνικό θέμα.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης ζητούν από τον πρωθυπουργό και τα κόμματα να αναλάβουν πρωτοβουλία ώστε να διεξαχθεί δημοψήφισμα με μοναδικό ερώτημα την επικύρωση ή μη του περιεχομένου της συμφωνίας με το κράτος των Σκοπίων.

Loading