Βίαζε ανήλικα αγόρια επί μισό αιώνα στον Πειραιά

Δικάζεται ξανά στο εφετείο ο πρώην πρόεδρος οικοτροφείου που έχει καταδικαστεί για αποπλάνηση ανήλικων αγοριών. Του έχει επιβληθεί πρωτόδικα 40 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή!

propoli

Άρχισε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθήνας και θα συνεχιστεί στις 19 Ιουνίου η δίκη του πρώην προέδρου του οικοτροφείου «Παιδικό Σπίτι» στον Πειραιά, Κ. Λαλαούνη, ο οποίος κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκων και κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια.

Καταθέτοντας στο Δικαστήριο ο πρώην πρόεδρος του Συνηγόρου του Παιδιού Γιώργος Μόσχος, ο οποίος το Δεκέμβριο του 2012 είχε καταγγείλει την υπόθεση στην εισαγγελία ανηλίκων Αθηνών, υποστήριξε ότι ο ίδιος μίλησε στις αρχές έπειτα από έγγραφη αναφορά εκπαιδευτικού που υπηρετούσε σε σχολείο στο οποίο ήταν μαθητής ο Γ.Α., παιδί με νοητική υστέρηση. Το άτυχο ανήλικο αγόρι είχε αναφέρει στον καθηγητή του ότι ο κατηγορούμενος τον παρενοχλεί σεξουαλικά.

Ο μάρτυρας μάλιστα είχε επισκεφθεί δυο φορές το «Παιδικό Σπίτι» προκειμένου να διερευνήσει ο ίδιος αν ευσταθούσε η καταγγελία. Όπως ανέφερε, τα παιδιά που φιλοξενούνταν εκεί ήταν υπό το καθεστώς του φόβου, ενώ ο κατηγορούμενος δεν τα έβγαζε βόλτα και τα κρατούσε μακριά από τις οικογένειές τους, κατά παράβαση όλων των κανόνων της σύγχρονης παιδαγωγικής.

Τελικά, ο κ. Μόσχος αποφάσισε να κάνει την καταγγελία το Δεκέμβριο του 2012, και ενώ το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς ανέθεσε σε εργαζόμενο του ιδρύματος να είναι σε εγρήγορση για τυχόν παραβατικές ενέργειες. Ο εργαζόμενος 2,5 μήνες αργότερα του είπε πως αρκετά παιδιά τού είχαν μιλήσει για ασελγείς πράξεις από τον κατηγορούμενο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου «γιατί δεν το κλείνανε;», «γιατί δεν το τολμήσατε;», ο πρώην Συνήγορος του Παιδιού ανέφερε πως είχε μόνο… εισηγητική αρμοδιότητα.

Loading