INTIME

Πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη (pics)

Ολοκληρώθηκε η πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη και τον παλαιστινιακό λαό που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (15/5) στην Αθήνα. Η πορεία συνοδεύτηκε από μικρής κλίμακας επεισόδια μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ.

propoli

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

Το «λευτεριά στην Παλαιστίνη» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στην πορεία, στην οποία συμμετείχαν περίπου χίλια άτομα.

Όταν η πορεία έφτασε στην ισραηλινή πρεσβεία, κάποιοι Παλαιστίνιοι διαδηλωτές ανέβηκαν στις κλούβες της αστυνομίας, φώναξαν συνθήματα στη γλώσσα τους και έκαψαν μια σημαία του Ισραήλ.

Πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη (pics)
INTIME

Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στην πορεία, μάλιστα, πέταξαν πέτρες προς το κτίριο της πρεσβείας, ενώ μια μικρή ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Η κυκλοφορία στην Λεωφόρο Κηφισίας έχει αποκατασταθεί, με εξαίρεση την πρόσβαση προς τη Λεωφόρο Κατεχάκη.

Ενώθηκαν και με άλλη πορεία

Στην πορεία αλληλεγγύης την Παλαιστίνη μετείχαν ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ), οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό» και άλλες οργανώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι παράλληλα με την προαναφερθείσα πορεία είχε προγραμματιστεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής από αντιρατσιστικές συλλογικότητες. Τελικά, η συγκέντρωση μεταφέρθηκε στην ισραηλινή πρεσβεία και ενώθηκε με την πορεία αλληλεγγύης.

Πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη (pics)
INTIME

Loading