INTIME

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για τη μαρίνα του Αλίμου

Πράσινο φως από το Συμβούλιο της Επικρατείας στην αναβάθμιση και επανοχωροθέτηση της μεγαλύτερης μαρίνας στην χώρα μας και συγκεκριμένα αυτής του Αλίμου Αττικής.

propoli

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχε κατατεθεί για να νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση του γενικού σχεδιασμού της μαρίνας Αλίμου που βρίσκεται στις βορειοανατολικές ακτές του Σαρωνικού κόλπου.

Το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Αθανάσιο Ράντο και εισηγητή τον πάρεδρο Δημήτρη Βασιλειάδη, επεξεργάστηκε νομοπαρασκευαστικά το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος και με την υπ’ αριθμ. 93/2018 γνωμοδότηση του το έκρινε νόμιμο, κάνοντας παράλληλα πολλές νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις.

“Υπάρχουν λειτουργικές ελλείψεις…”

Υπενθυμίζει συγκεκριμένα, ότι σήμερα στη μαρίνα Αλίμου υπάρχουν λειτουργικές ελλείψεις και ειδικά ελλείψεις σύγχρονων υποδομών, ενώ σε ορισμένες εγκαταστάσεις της κυριαρχεί η προχειρότητα (κοντέινερ, τροχόσπιτα κλπ) αλλά και η κακή οργάνωση, όπως αναφέρεται στην πολυσέλιδη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).

Σύμφωνα όμως με την ΣΜΠΕ, το Προεδρικό Διάταγμα αναδιαμορφώνεται, ανασχεδιάζεται και βελτιώνεται η μαρίνα Αλίμου η οποία λειτουργεί από το 1970 έτσι ώστε να εξυπηρετούνται τα ελλιμενιζόμενα σκάφη και οι επιβαίνοντες αλλά και οι επισκέπτες. Η επαναχωροθέτηση της μαρίνας του Αλίμου θα υλοποιηθεί σε δύο στάδια.

Loading