INTIME

Σήμερα αποφασίζει ο Άρειος Πάγος για την άδεια Κουφοντίνα

Σήμερα λίγο πριν το μεσημέρι θα συζητηθεί στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αναίρεση που έχει ασκήσει η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου στο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε άδεια στο Δημήτρη Κουφοντίνα.

propoli

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αργά την περασμένη Παρασκευή άσκησε αναίρεση στο βούλευμα των δικαστών του Βόλου, παρά το γεγονός ότι συνάδελφός της αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που του είχε δώσει να μελετήσει το ζήτημα «της άδειας Κουφοντίνα» της είχε εισηγηθεί να μην ασκήσει αναίρεση, συμφωνώντας απόλυτα με τη θέση των δικαστών του Βόλου.

Η σημερινή ημέρα κατά την οποία πρόκειται να συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, ορίστηκε το περασμένο Σάββατο, ημέρα αργία για τις γραμματείες του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου.

Εισηγήτρια στο συμβούλιο θα είναι η ίδια η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που είχε ζητήσει την αναίρεση.
Η απόφαση του Αρείου Πάγου δεν βγαίνει συνήθως αυθημερόν, αλλά  λόγω της απεργίας πείνας του κρατούμενου αναμένεται να επισπευσθούν οι διαδικασίες. Αν γίνει δεκτή η αναίρεση τότε θα κληθεί το Δικαστικό Συμβούλιο Βόλου με άλλη σύνθεση αυτή τη φορά να αποφανθεί για την άδεια του Κουφοντίνα.

Πάντως ακόμη και λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του Αρείου Πάγου για την άδεια Κουφοντίνα, υπήρξε νέο μπαράζ επιθέσεων στην Αττική αναφορικά με την άδεια Κουφοντίνα.

Loading