Σήμερα η απόφαση του εφετείου για την Ηριάννα

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας αναμένεται να εκοδθεί η απόφαση του εφετείου για την υπόθεση της Ηριάννας. 

propoli

Η δίκη ξεκίνησε νωρίς το πρωί με την εισαγγελική αγόρευση επί της ενοχής ή όχι των δύο νέων που παραμένουν στη φυλακή από την 1η Ιουνίου του 2017.

Στις προηγούμενες δικάσιμους,οι μάρτυρες  βιολόγοι-γενετιστές αποδόμησαν την δήθεν «ένδειξη» που πρωτοδίκως έγινε…απόδειξη και οδήγησε στον εγκλεισμό των δύο νέων  παιδιών. Σύμφωνα με την μαρτυρία τους η ταυτοποίηση από την βιολόγο της ΕΛΑΣ των αμφιλεγόμενων δειγμάτων DNA έγινε με τρόπο ενάντια στην διεθνή επιστημονική κοινότητα διότι το δείγμα ήταν χαμηλής ποσότητας και κακής ποιότητας.

«Το DNA είναι κακής ποιότητας, δηλαδή σπασμένο και κατακερματισμένο και δεν μπορούν να διαβαστούν και οι 16 γενετικοί τύποι», τόνισε ο βιολόγος κ. Φιτσιάλος.

Μεγάλα τα κενά της υπόθεσης

Ιδιαίτερα σημαντική όμως, καθώς καταδεικνύει τα μεγάλα κενά της υπόθεσης, ήταν και η επισήμανση του, ότι το DNA του μάρτυρα που βρήκε τα όπλα στην Πολυτεχνειούπολη και τα έπιασε «με γυμνά χέρια», δεν βρέθηκε πουθενά. Ο κ. Φιτσιάλος μάλιστα υπογράμμισε στην κατάθεση του ότι «κάτι δεν πάει καλά» και ότι «είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί αυτό και να μην βρεθεί ούτε ένα κύτταρο του ανθρώπου αυτού». Σύμφωνα με τις επιστημονικές θέσεις των μαρτύρων:

α) Μπορούμε να μιλάμε για ταυτοποίηση του βιολογικού υλικού ενός ανθρώπου που κατηγορείται με το βιολογικό υλικό που βρέθηκε σε ένα πειστήριο, μόνο στην περίπτωση που ταυτίζονται και οι 16 γενετικοί τόποι και όλα τα αλληλόμορφα. Είναι απαράδεκτο επιστημονικά να μιλάμε για «μερικό γενετικό τύπο» (προφίλ).

β) Ακόμα και όταν ταυτίζονται οι γενετικοί τόποι και τα αλληλόμορφα, αυτό δε σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος ήρθε σε επαφή με το πειστήριο. Χρειάζονται και άλλα στοιχεία.

γ) Σε περιπτώσεις μειγμάτων βιολογικού υλικού περισσότερων των δύο ατόμων, αυτό δεν εξετάζεται αλλά πετιέται στα σκουπίδια.

Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι στη σακούλα με τις σφαίρες που αποδόθηκαν στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς (και κατόπιν στην Ηριάννα και στον Περικλή), είχαν βρεθεί μια σειρά από θρησκευτικά σύμβολα, που κάθε άλλο παρά παραπέμπουν σε μέλη της ΣΠΦ ή σε αντιεξουσιαστές και τους αποκαλούμενους αντάρτες πόλης.

 

 

Loading