ΣΔΟΕ: Nέο «χτύπημα» στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων

Νέο σημαντικό πλήγμα εναντίον εκείνων που παρανομούν κερδίζοντας από τη διάθεση λαθραίων προϊόντων κατάφερε το ΣΔΟΕ, εντοπίζοντας εμπορευματοκιβώτιο, στο λιμάνι του Πειραιά, εντός του οποίου υπήρχε μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων

propoli

Ειδικότερα, μετά από εμπεριστατωμένη μεθοδολογία έρευνας και ανάλυσης κινδύνου (risk analysis), αξιοποίηση της συνεργασίας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών – Όπλων & Λοιπών Ελεγχόμενων Προϊόντων με συναρμόδιες ελληνικές και αλλοδαπές αρχές και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών, στοχοποιήθηκε εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο είχε αφιχθεί στο λιμάνι του Πειραιά προερχόμενο από Κίνα και με τελικό προορισμό τρίτη χώρα.

Σύμφωνα με τα φορτωτικά έγγραφα του εμπορευματοκιβωτίου ως δηλωθέν εμπόρευμα ήταν «σανίδες πατώματος laminate». Κατόπιν αιτήματος της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής, το εμπορευματοκιβώτιο δεσμεύτηκε, την περασμένη Δευτέρα,  στο λιμάνι του Πειραιά.

Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και λοιπών φόρων ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σήμερα (με την πολύτιμη συνδρομή του σκύλου ανιχνευτή καπνικών «DIABLO» του ΣΔΟΕ), υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων & Λοιπών Ελεγχόμενων Προϊόντων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, σε συνεργασία με τους υπάλληλους του Γ΄ Τελωνείου Εισαγωγής Πειραιά, πραγματοποίησαν έλεγχο στο εμπορευματοκιβώτιο και διαπιστώθηκε ότι περιείχε μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων και ειδικότερα 11,5 εκατ. τεμάχια τσιγάρων.

Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και λοιπών φόρων ανέρχεται στο ποσό των 2.434.080,78 ευρώ, ενώ το εμπορευματοκιβώτιο και τα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν.

Η έρευνα συνεχίζεται για την διακρίβωση του τελικού παραλήπτη, εξετάζοντας παράλληλα το ενδεχόμενο της επανεισαγωγής του λαθρεμπορεύματος στην Ελληνική Επικράτεια ή και της εικονικής εξαγωγής του.

 

Loading