Σε ύφεση η φωτιά στη Σητεία

Σε ύφεση, αλλά με συνεχείς αναζωπυρώσεις, βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στη Σητεία, η οποία από το πρωί έχει κάψει εκατοντάδες στρέμματα αγροτολιβαδικής έκτασης.

propoli

Στην επιχείρηση πυρόσβεσης συμμετείχαν δυο αεροσκάφη Καναντέρ και δυο πυροσβεστικά ελικόπτερα που υποστήριζαν από τον αέρα τις προσπάθειες των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων.

Αυτήν την ώρα -λόγω των συνεχών αναζωπυρώσεων- οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή έχοντας κυκλώσει το μέτωπο με βασικό αντίπαλό τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Δώδεκα οχήματα με 24 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ και του στρατού με ενίσχυση από τον δήμο και πολίτες συνδράμουν τις προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς.

Βραχυκύκλωμα η αιτία

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ενδέχεται να ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα ανεμογεννήτριας πάρκου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Στο μεταξύ συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα 43χρονος Έλληνας κατηγορούμενος για εμπρησμό για φωτιά που εκδηλώθηκε στον Άγιο Νικόλαο σήμερα τα ξημερώματα η οποία όμως κατασβέστηκε άμεσα από τους πυροσβέστες.

 

Loading