INTIME

«Στα μαχαίρια» Ζορμπά – Βαρώτσος για τον Δρομέα

Του Αντώνη Τσολναρά
«Αλαλούμ» έχει προκληθεί στο υπουργείο Πολιτισμού και την αρμόδια υπουργό Μυρσίνη Ζορμπά, μετά την είδηση πως υπήρξε πρόταση στον γνωστό γλύπτη Κώστα Βαρώτσο, για ανταλλαγή του γλυπτού «Δρομέας», με άγαλμα από την κεντρική πλατεία των Σκοπίων.

propoli

Η πληροφορία θέλει την υπουργό Πολιτισμού να έχει προτείνει το γλυπτό που βρίσκεται μπροστά από το Χίλτον στην Αθήνα να μεταφερθεί στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων και στην θέση του να τοποθετηθεί ένα άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τη γειτονική χώρα.

Το Politik.gr συνομίλησε με τον Κώστα Βαρώτσο, ο οποίος εκτός από την επιβεβαίωση της πρότασης, εμφανώς ενοχλημένος εξαπέλυσε αιχμές κατά της κ. Ζορμπά για τη στάση της στο θέμα της ημέρας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός γλύπτης «πληροφορήθηκα για τη δήλωση της κ. Ζορμπά πως δεν υπήρξε ποτέ τέτοια πρόταση και εκπλήσσομαι με τα όσα είπε η υπουργός. Εγώ δεν ξύπνησα το πρωί και είπα “ας μεταφέρουμε τον Δρομέα στα Σκόπια”, καταλαβαίνω την αμηχανία, αλλά η συζήτηση και το ραντεβού έγινε για αυτό το λόγο, για να μου γίνει αυτή η πρόταση», τόνισε ο κ. Βαρώτσος.

«Δυστυχώς, ψεύδεται και διαψεύδει σε πανικό, είναι γελοίο»

Συνεχίζοντας ο κ. Βαρώτσος τόνισε πως αντιδρά με μεγάλη έκπληξη και απορία για τη συμπεριφορά της υπουργού, «η οποία κανονικά θα έπρεπε να δηλώσει την πρόταση».

Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, ψεύδεται και διαψεύδει σε πανικό, είναι γελοίο».

«Το γεγονός ότι διαψεύδει την συνάντησή μας και αυτά που είπαμε είναι σοβαρό και θα το λάβω υπόψη», διαμήνυσε ο γνωστός γλύπτης, ο οποίος έμεινε «εμβρόντητος» δύο φορές με την κ. Ζορμπά: «τη μία φορά που μου έκανε την πρόταση και την άλλη που με διέψευσε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Loading