Στερεά Ελλάδα: 159.000 ευρώ από την Περιφέρεια για συντήρηση ασθενοφόρων

Το «λίφτινγκ» στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στη Στερεά Ελλάδα αναλαμβάνει η Περιφέρεια, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που υπεγράφη χθες (Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018) μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του ΕΚΑΒ.

propoli

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα χρηματοδοτήσει με 159.000 ευρώ τη συντήρηση ασθενοφόρων και την επισκευή βλαβών τους και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες. Παράλληλα, έχει προβλεφθεί και μία δέσμη έργων για την κάλυψη αναγκών των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας στον τομέα της υγείας με χρηματοδότηση της Περιφέρειας είτε μέσω του προϋπολογισμού της, είτε μέσω ΕΣΠΑ που αφορούν:

  1. Τη χρηματοδότηση του ΕΚΑΒ για την αγορά 17 πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων και κινητών μονάδων με 1.339.200 ευρώ.
  2. Την παροχή οικονομικών κινήτρων σε γιατρούς για τη στελέχωση μονάδων υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές.
  3. Την αγορά αναλώσιμων υλικών νοσοκομείων και κέντρων υγείας.
  4. Την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για τις μονάδες υγείας.
  5. Την προμήθεια καυσίμων για τις κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ.
  6. Την αγορά απινιδωτών για κάθε δήμο της Περιφέρειας.

Σε αυτές τις ενέργειες ο κ. Μπακογιάννης πρόσθεσε και την προσπάθεια της Περιφέρειας για την προμήθεια κινητών μονάδων από τη δωρεά του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» προς το ΕΚΑΒ, που είχε ως αποτέλεσμα την υπαγωγή 20 ασθενοφόρων στη Στερεά Ελλάδα.

«Όταν θέλεις γίνεται. Στην Περιφέρειά μας έχουμε βιώσει τον εξευτελισμό τού να μεταφέρουμε ασθενείς στην καρότσα ενός αγροτικού ή με μηχάνημα έργου. Γιατί; Επειδή ο στόλος των ασθενοφόρων μας είναι ασύλληπτα γερασμένος και έχουμε αφήσει τα στελέχη του ΕΚΑΒ στη μοίρα τους. Όλοι μου είπαν πως δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Πως δεν είναι δουλειά της Περιφέρειας. Δεν έχεις αρμοδιότητα. Κι όμως, δώσαμε τη μάχη με την κυβέρνηση και εξασφαλίσαμε 20 νέες μονάδες από χορηγία του Ιδρύματος Νιάρχος. Χρηματοδοτήσαμε με σχεδόν 2 εκατομμύρια από το ΕΣΠΑ το ΕΚΑΒ για 17 ακόμα ασθενοφόρα. Και σήμερα, υπογράψαμε τη σύμβαση, με την οποία, από πόρους της Περιφέρειας, συντηρούμε και επισκευάζουμε τις βλάβες σε όλα τα ασθενοφόρα που κινούνται στους δρόμους μας. Είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading