ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στην «κατάψυξη» η Β. Ελλάδα από την «Ωκεανίδα»: -6 στην Φλώρινα!

Χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς και χιόνια, έφερε η κακοκαιρία «Ωκεανίδα», η οποία έβαλε στην… κατάψυξη τη Βόρεια Ελλάδα.

propoli

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στις 10 το πρωί η θερμοκρασία στη Φλώρινα ήταν στους -6 βαθμούς Κελσίου.

Την ίδια ώρα, στην Κοζάνη ο υδράργυρος έπεσε στους -4, στην Καστοριά στους -3 και στην Αλεξανδρούπολη στους -2 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο διολίσθησε στους 0 βαθμούς με τις νιφάδες χιονιού να πέφτουν ακόμη και στο κέντρο της πόλης, ενώ 2 βαθμούς ήταν η θερμοκρασία σε Καβάλα και Σέρρες. Πάντως, η χιονόπτωση δεν έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Τα φαινόμενα στη Β. Ελλάδα και στο Ν. Θεσσαλονίκης είναι πιο έντονα σε Φίλυρο, Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Πανόραμα και Ωραιόκαστρο, ενώ κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου και Μελισσοχωρίου – Ωραιοκάστρου, λόγω της χιονόπτωσης.

Καθυστερήσεις στο «Μακεδονία»

Καθυστερήσεις στις αφίξεις των αεροπορικών πτήσεων σημειώνονται στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης λόγω της χαμηλής νέφωσης σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα μία πτήση από Λάρνακα δεν προσγειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, αλλά στην Αθήνα και καθυστερήσεις παρατηρούνται σε αφίξεις από άλλους προορισμούς, ενώ οι αναχωρήσεις διεξάγονται κανονικά.

Δείτε επίσης: Επέλαση της Ωκεανίς με χιόνια, βροχές και τσουχτερό κρύο

Loading