«Στοπ» σε κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά – Μετέφερε εκατ. ναρκωτικά χάπια!

Μπλόκο σε κοντέινερ με μεγάλη ποσότητα συνθετικών ναρκωτικών χαπιών (captagon) έκανε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, στο λιμάνι του Πειραιά.

propoli

Ειδικότερα, σε συνεργασία της με την ομόλογη τουρκική Υπηρεσία, διαπιστώθηκε η μεταφορά, μέσω θαλάσσης, εμπορευματοκιβωτίου (container) με περιεχόμενο ράβδους μολύβδου, το οποίο είχε ξεκινήσει στις 15 Δεκεμβρίου, με εταιρεία διεθνών μεταφορών, από τη Λατάκεια της Συρίας με προορισμό την Κροατία και ενδιάμεσο σταθμό το λιμάνι του Πειραιά.

Το συγκεκριμένο container εντοπίστηκε, πριν μεταφορτωθεί κι αναχωρήσει, στον τελωνειακό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο Ικόνιο Περάματος, όπου ελέγχθηκε με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος, των Τελωνειακών Αρχών και του ΣΔΟΕ.

Από τον έλεγχο που έγινε, βρέθηκαν κατανεμημένες σε 24 παλέτες 544 ράβδοι μολύβδου, εντός των οποίων ήταν κρυμμένη μεγάλη ποσότητα συνθετικών ναρκωτικών χαπιών (captagon).

Πρόκειται για κατασκευές ειδικής χρήσεως που χρησιμοποιούνται για την απόκρυψη των ναρκωτικών, καθώς η χημική σύσταση του μολύβδου προκαλεί δυσχέρειες στον εντοπισμό τους μέσω συσκευών ηλεκτρονικής απεικόνισης (X-RAYS), ενώ παράλληλα φέρει μεγάλο βαθμό δυσκολίας στη διάνοιξή του. Επιπλέον, η νομιμότητα του φορτίου από μόνη της αποτελεί αποτρεπτικό στοιχείο για τον περαιτέρω έλεγχό του.

Κατασχέθηκαν σχεδόν 1 εκατ. χάπια!

Μέχρι στιγμής έχει ελεγχθεί το 1/3 των ράβδων κι έχει κατασχεθεί ποσότητα περίπου 1.000.000 χαπιών. Η διαδικασία διάνοιξής τους συνεχίζεται σε ειδικό μηχανουργικό χώρο.

Οι έρευνες για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνεχίζονται, σε συνεργασία με Αρχές της Τουρκίας και της Κροατίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των εμπλεκομένων.

Loading