INTIME

Στο έλεος των μπαχαλάκηδων ολόκληρη η χώρα

Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες μετά την ανενόχλητη εισβολή ομάδας του «Ρουβίκωνα» στην Βουλή.

propoli

Πρόκειται για την τρίτη εισβολή Ρουβίκωνα που ουσιαστικά αποδεικνύει πόσο διάτρητο είναι το σύστημα ασφαλείας της Βουλής.

Το γεγονός ότι η τελευταία παρέμβαση των μπαχαλάκηδων έγινε μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα κτίρια κρούει δυνατά τον κώδωνα του κινδύνου.

Πολλαπλά ερωτήματα δε προκαλεί το γεγονός ότι οι αρμόδιες αρχές είχαν ενημερωθεί για πιθανό «χτύπημα» στην Βουλή λόγω της αυξημένης δραστηριότητας αντιεξουσιαστικών ομάδων το τελευταίο διάστημα που επιχειρούν να επιβάλλουν την χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Μπαράζ επιθέσεων τα τελευταία 24ωρα σε όλη την Ελλάδα

Χθες τα ξημερώματα, άγνωστοι εξαπέλυσαν επίθεση στο εκλογικό περίπτερο του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, όπου φώναξαν χυδαία μηνύματα για τον Παύλο Μπακογιάννη και παράλληλα πέταξε τρικάκια.

Τα άτομα που έκαναν την επίθεση στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κώστας Μπακογιάννης γίνεται στόχος των ταραξιών, την περασμένη Τετάρτη, μέλη του Ρουβίκωνα πραγματοποίησαν επίθεση και έσπασαν αυτοκίνητα έξω από εκδήλωση υποψήφιου δημοτικού συμβούλου για τον δήμο της Αθήνας με τον συνδυασμό Μπακογιάννη, στη Λεωφόρο Συγγρού.

Είκοσι άγνωστοι έκαναν «ντου», πέταξαν δυναμιτάκια και κροτίδες, έσπασαν τρία αυτοκίνητα και προξένησαν φθορές σε τζαμαρίες του κτιρίου.

Την περασμένη Τετάρτη, ομάδα ατόμων προκάλεσε ζημίες στα γραφεία της ΝΔ στην Άνω Γλυφάδα, ενώ έγραψε στους τοίχους συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Την προηγούμενη νύχτα σύμφωνα με πληροφορίες οι ίδιοι που φορούσαν κράνη και κουκούλες έσπασαν με βαριοπούλα την τζαμαρία και διαπληκτίστηκαν με γείτονες που βγήκαν να δουν τι συμβαίνει.

Τις τελευταίες μέρες ήταν καθημερινές οι «παρεμβάσεις» ακόμη και καταλήψεις σε γραφεία από ομάδες αντιεξουσιαστών υπέρ του Κουφοντίνα.

Κατάληψη στα γραφεία της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας thebest.gr στην Πάτρα έκαναν ομάδες νεαρών, ενώ στον Βόλο πραγματοποιήθηκε πορεία αλληλεγγύης προς το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται λόγω της απεργίας πείνας που συνεχίζει ο «Λουκάς» της 17 Ν

Σε άλλες πόλεις, όπως στο Ηράκλειο Κρήτης, αλληλέγγυοι προχώρησαν σε αναγραφή συνθημάτων, ενώ στην Πάτρα αντιεξουσιαστές έκαναν πορεία συμπαράστασης στον Κουφοντίνα.

Στη Θεσσαλονίκη, οι ταραξίες εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον πολιτικών κέντρων υποψηφίων Δημάρχων Θεσσαλονίκης αλλά και κατά του Περιφερειάρχη και εκ νέου υποψήφιο Απ. Τζιτζικώστα, γράφοντας συνθήματα και πετώντας τρικάκια υπέρ του εκτελεστή της 17Ν.

Loading