ΙΝΤΙΜΕ

Αντιδρούν οι στρατιωτικοί στο σχέδιο Καμμένου για το ΦΠΑ στα νησιά

Κάθετα αντίθετοι με το σχέδιο Καμμένου για τον ΦΠΑ στα νησιά είναι οι στρατιωτικοί. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έγραψε στο Twitter, ότι το ισοδύναμο των 28 εκατ. ευρώ που απαιτείται για την εξάμηνη παράταση του μειωμένου φόρου στα νησιά μπορεί να εξασφαλιστεί με αναδιοργάνωση μονάδων, κλείσιμο ανενεργών στρατοπέδων και περικοπή παλιών εξοπλιστικών προγραμμάτων.

propoli

Ωστόσο, με έγγραφό της προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) εκφράζει την αντίθεσή της σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Τι αναφέρουν στον Τσακαλώτο οι στρατιωτικοί

Επικαλούμενη σχετικά δημοσιεύματα, η ΠΟΕΣ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι στα ισοδύναμα «περιλαμβάνονται και περικοπές ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τις μετακινήσεις του προσωπικού» και τονίζει στον κ. Τσακαλώτο τα εξής:

«Η κατάσταση στον ευαίσθητο χώρο της Άμυνας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Είμαστε βέβαιοι ότι, όπως κι εμείς, έτσι κι εσείς, θεωρείτε αυτονόητο ότι ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν μπορεί να δεχθεί περαιτέρω μειώσεις, όταν μάλιστα το υπουργείο σας δεν έχει:

α) συμμορφωθεί πλήρως και ορθώς (κατά το υπολειπόμενο 50%) με τις δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ αναφορικά με τις περικοπές στο μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές

β) εκδώσει το Προεδρικό Διάταγμα για τις μετακινήσεις του προσωπικού και γ) καταβάλλει το επίδομα υπερωριακής απασχόλησης.

Στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην οποία κοινοποιείται το παρόν, εξακολουθούμε να δείχνουμε εμπιστοσύνη και να παρέχουμε την αμέριστη στήριξή μας, ώστε να προβεί στις ενέργειες που απαιτούνται, για να αποφευχθεί μία ακόμα δυσάρεστη εξέλιξη εις βάρος του προσωπικού, το οποίο αποτελεί τον πολλαπλασιαστή ισχύος στις Ένοπλες Δυνάμεις» αναφέρει στο σχετικό έγγραφο».

Loading