INTIME

Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες για τον θάνατο της 18χρονης Ειρήνης

Τις σκηνές – σοκ που αντίκρισε στο σπίτι της 18χρονης Ειρήνης, μετά τη δολοφονία από τον ίδιο της τον πατέρα, στην Πετρούπολη τον Αύγουστο του 2017, περιέγραψε ο φίλος της καταθέτοντας σήμερα, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθήνας.

propoli

«Υπήρχαν αίματα παντού, στους τοίχους και στο κρεβάτι της κοπέλας» είπε ο μάρτυρας και συνέχισε: «Υπήρχαν ξυραφάκια κάτω στο πάτωμα και πετσέτες με αίματα. Πάνω στον νεροχύτη της κουζίνας, υπήρχαν μπουκάλια με λάδι. Στο πάτωμα υπήρχαν λάδια. Το πάτωμα γλίστραγε πολύ. Δεν μπορούσες να περπατήσεις».

Ο νεαρός που είχε σχέση με το άτυχο κορίτσι, αλλά ο πατέρας της την πίεζε να διακόψουν λόγω της αλβανικής του καταγωγής, περιγράφοντας τον χαρακτήρα της, μίλησε για ένα πλάσμα «πολύ χαρούμενο που ήθελε να είναι καλά».

Επίσης, μιλώντας για τη μοιραία ημέρα, ο μάρτυρας υποστήριξε πως ο ξάδελφος της Ειρήνης «με πήρε τηλέφωνο και μου λέει «τρέχα τη δέρνει». Με το που έφτασα έξω από το σπίτι, μου λέει ο ξάδελφός της «τώρα σταμάτησε να φωνάζει βοήθεια» είπε και συνέχισε. «Βλέπαμε ότι από το σπίτι έβγαιναν καπνοί. Μόλις μπήκαμε μέσα, είδα τον πατέρα να βρίσκεται πάνω στο κρεβάτι με την κοπέλα και φαινόταν να την έσφιγγε πολύ. Σαν να ήθελε να την εμποδίσει να φύγει. Και οι δύο δεν είχαν τις αισθήσεις τους. Όταν την είδα μετά στο νοσοκομείο, ήταν παραμορφωμένη».

Ο ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ

Ως μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορουμένου κατέθεσε ο ψυχίατρος κ. Καραμπάτσος, ο οποίος του διενήργησε την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Όπως είπε ο 56χρονος πάσχει από συναισθηματική διαταραχή και διαταραχή προσωπικότητας, κυρίως ναρκισσιστικού τύπου, που αδυνατεί να διαχειριστεί μια αντίθετη γνώμη.

«Το άγχος το οποίο κυριεύει αυτούς τους ανθρώπους είναι μη ελέγξιμο» ανέφερε ο μάρτυρας.

Εισαγγελέας: «Γνώριζε την απαξία της πράξης του;»

Μάρτυρας: «Γνώριζε, όμως μπορούσε να το αποτρέψει; Να το διαπραγματευτεί; Η γνώμη μου είναι όχι. Αυτός που έχει αυτή τη διαταραχή, έχει ανεξέλεγκτο άγχος, δεν μπορεί να το διαχειριστεί.

Πρόεδρος: «Το έντονο άγχος, οδηγεί κάποιον να μην έχει αντίληψη του τι κάνει;»

Μάρτυρας: «Όχι. Οδηγεί μόνο σε αδυναμία διαπραγμάτευσης».

Loading