INTIME

Συγκλονιστική μαρτυρία για τη δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου

Με την συγκλονιστική μαρτυρία του αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη των φερόμενων ως αυτουργών του εγκλήματος.

propoli

Καταθέτοντας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο συνεργάτης του θύματος, που ήταν παρόν στη συνάντηση του δικηγόρου με τους δράστες , οι οποίοι τον απειλούσαν με όπλο ζητώντας του χρήματα προκειμένου να αλλάξουν οι επιβαρυντικές καταθέσεις στην υπόθεση του Αρ.Φλώρου,ανέφερε πως δύο άντρες είχαν τηλεφωνήσει εκείνο το το πρωί ζητώντας ραντεβού δήθεν για μια υπόθεση ληστείας. Το ραντεβού είχε κλειστεί για το ίδιο απόγευμα.

«Σημάδευαν τον Μιχάλη και εμένα»

«Καθίσαμε στην αίθουσα συσκέψεων. Είπαν ότι ο αδελφός τους κρατείται στη ΓΑΔΑ. Αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για φανταστική ιστορία. Μιλούσαν σπαστά ελληνικά και δεν έδιναν σαφείς απαντήσεις για την υπόθεση. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που τους είπε “εδώ είμαστε σοβαρό γραφείο, αν δεν πείτε λεπτομέρειες δεν μπορούμε να αναλάβουμε την υπόθεση”. Τελικά, κάποια στιγμή ο δράστης που φυγοδικεί του είπε αν γίνεται να σου δώσουμε μία μικρή προκαταβολή, να πας να δεις και να μας πεις αν αναλαμβάνεις. Τότε, ρώτησε που είναι η τουαλέτα και μετά κατέβηκε να πάει στο αυτοκίνητο να πάρει τα λεφτά για την προκαταβολή… Όταν επέστρεψε, ζήτησε να πάει πάλι τουαλέτα και στη συνέχεια όταν μπήκε ξανά στο χώρο έβγαλαν και οι δύο τα όπλα. Φόρεσαν γάντια και σημάδευαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και εμένα. Είπαν ότι έχουν έρθει από την Κύπρο για την υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου.

“Πρέπει να του πεις να μοιράσουμε τα λεφτά από την Κύπρο” του είπαν . Εκείνος τους απάντησε “εμείς είμαστε δικηγόροι, δεν ξέρω τι μου λέτε”. Μας πήραν και μας πήγαν μέσα στο γραφείο του Μιχ. Ζαφειρόπουλου. Ήμασταν και οι δύο όρθιοι. Του ζήτησαν τα έγγραφα της δικογραφίας Φλώρου και τους υπέδειξε που είναι. Με ήρεμο ύφος τους είπε “πάρτε ό, τι θέλετε!”. Μετά ο Μάτα βγήκε και πάλι από το γραφείο και μείναμε οι τρεις μας. Τότε, ο Ιμπραχίμ μας ζήτησε όσα ρήματα είχαμε πάνω μας.

Έβγαλε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ένα σεβαστό ποσό, και εγώ 70 ευρώ και τα δώσαμε. Όταν ξαναμπήκε ο Μάτα ρώτησε τον Ζαφειρόπουλο εάν έχει όπλο, μπουτόν και που είναι οι κάμερες. Ρώτησε εάν υπάρχει χρηματοκιβώτιο. Για μία ακόμα φορά τους απάντησε “εδώ είμαστε δικηγόροι, πάρτε ό, τι θέλετε!. Τότε, στο όπλο του Ιμπραχίμ βιδώθηκε ένας σιγαστήρας. Ζήτησε και ο Μάτα τα κινητά μας τηλέφωνα».

Ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου περιέγραψε στη συνέχεια ότι ο Μάτα τον πήρε από το γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και τον πήγε αρχικά στην αίθουσα συσκέψεων και στη συνέχεια σε γραφείο.

«Όταν ήμασταν στον προθάλαμο-συνέχισε την μαρτυρία του ο συνεργάτης του άτυχου ποινικολόγου- είπε ο Μάτα στον Ιμπραχίμ “ρίξτου μία στο πόδι”. Όταν ήμασταν μόνοι με Μάτα του είπα “τι σας έχει κάνει, δικηγόρος είναι τη δουλειά του, κάνει” και μου απάντησε “πρέπει να φύγει το μήνυμα”.

«Με σκοτώσανε»

Πριν κλείσει την πόρτα άκουσα τον θόρυβο από τον σιγαστήρα και έφυγαν. Φώναξα στο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο “είστε καλά;”. Μπήκα στο γραφείο, ήταν όρθιος, είχε μία μεγάλη κηλίδα αίμα στο πουκάμισο. Η τελευταία λέξη που μου είπε ήταν “με σκοτώσανε”. Άρχισα να παίρνω τηλέφωνο για βοήθεια. Κατέβηκα κάτω να φωνάξω βοήθεια. Βρήκα μία γιατρό, ανεβήκαμε πάνω αλλά δυστυχώς εκείνη την ώρα είχε καταλήξει”».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 5 Απριλίου.

Loading