Φωτογραφία Αρχείου

Συνελήφθη 31χρονος που είχε «ρημάξει» οχήματα στην παραλιακή

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας και κλοπή κατηγορείται 31χρονος Ρομά, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από εκτεταμένες αναζητήσεις στον Ασπρόπυργο.

propoli

Ο συλληφθείς κατηγορείται πως έκλεβε συστηματικά ό,τι αξίας έβρισκε από σταθμευμένα αυτοκίνητα που παραβίαζε στην παραλιακή ζώνη της νοτιοανατολικής Αττικής.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό στις 27-7-2018, αποπειράθηκε να παρασύρει με το αυτοκίνητο του αστυνομικούς της Ασφάλειας Αναβύσσου, που τον εντόπισαν και τον καταδίωξαν, με αποτέλεσμα να διαφύγει.

«Άνοιγε» αυτοκίνητα μαζί με το συνεργό του

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 31χρονος διέπραττε τις κλοπές από αυτοκίνητα μαζί με έναν άγνωστο συνεργό του αρπάζοντας από το εσωτερικό τους χρήματα και τιμαλφή.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί 34 περιπτώσεις κλοπών από αυτοκίνητα σε Ανάβυσσο, Κορωπί, Καλύβια-Λαγονήσι και Λαύριο.

Μετά την απόπειρα εναντίον των αστυνομικών στην Ανάβυσσο, σε βάρος του 31χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της κλοπής, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και ακολούθως η υπόθεση παραπέμφθηκε στον ανακριτή, ενώ εκδόθηκε και ένταλμα σύλληψης, με βάση το οποίο συνελήφθη στις 2-8-2018.

Στις 6-8-2018 εντοπίστηκε στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής που συνέδραμαν στις έρευνες, το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, το οποίο κατασχέθηκε.

Επιπλέον, σε βάρος του 31χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για το αδίκημα της υπεξαίρεσης με ποινή φυλάκισης 15 μηνών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών.

Loading