INTIME

Σύγκρουση πλοίων στην Κέρκυρα

Συναγερμός στο Κεντρικό Λιμεναρχείο στην Κέρκυρα έπειτα από ελαφρά σύγκρουση δύο πλοίων χθες το βράδυ στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Βίδο.

propoli

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Κέρκυρας, το Ι/Φ “ΝΑΪΤ ΣΤΑΡ”, με Κυβερνήτη έναν 24χρονο αλλοδαπό, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της νησίδας Βίδο, παρασύρθηκε από τον αέρα, που έμπνεε στην περιοχή με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το υπό διακυβέρνησης του “GENTILINA”, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στην ίδια θαλάσσια περιοχή.

Τραυματίστηκε ελαφρά ο κυβερνήτης του πλοίου

Από το περιστατικό προκλήθηκαν υλικές ζημιές μικρής έκτασης στο Ι/Φ “GENTILINA”, ενώ ο Κυβερνήτης του, ανέφερε ελαφρύ τραυματισμό στο δεξί πόδι, χωρίς να επιθυμεί παροχή ιατρικής βοήθειας.

Μετά τη σύγκρουση το “ΝΑΪΤ ΣΤΑΡ” κατέπλευσε με ιδία μέσα στον λιμένα Μανδρακίου, όπου ελλιμενίζεται, ενώ το Ι/Φ “GENTILINA”, παρέμεινε αγκυροβολημένο έξω από τον εν λόγω λιμένα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο (02) σκαφών μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Loading