INTIME

Υπόθεση Μ. Παπαγεωργίου: «Ο Μάριος είναι νεκρός, δολοφονήθηκε»

«Ο Μάριος Παπαγεωργίου απήχθη για λύτρα, δολοφονήθηκε, και η σορός του κάηκε στο Άνω Διακοφτό Αχαιας». Αυτό αναφέρει σε κατάθεση της, κρατούμενη που είχε βρεθεί στις ίδιες φυλακές με την σύζυγο του βασικού κατηγορούμενου, στη δίκη για τη δολοφονία του 26χρονου, το πτώμα του οποίου δεν βρέθηκε ποτέ.    

propoli

Το εν λόγω έγγραφο που προκάλεσε αναστάτωση στο ακροατήριο προσκομίστηκε σήμερα από τη εισαγγελέα της έδρας του εφετείου, η οποία στην αγόρευση της πρότεινε την ενοχή του Πέτρου Μιχαλεάκου για τυν αρπαγή και τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου τον Αύγουστο του 2012. Υπενθυμίζεται ότι ο Μιχελεάκος έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ισόβια κάθειρξη.

Η εισαγγελική λειτουργός αναπτύσσοντας την επιχειρηματολογία της κατακεραύνωσε τον φερόμενο ως εγκέφαλο της εξαφάνισης του νεαρού τον οποίο χαρακτήρισε ως «έναν άνθρωπο πανέξυπνο και μεθοδικό, με μεγάλη ικανότητα πειθούς» που κατάφερε να γίνει «το στήριγμα» της μητέρας του θύματος «να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την έλλειψη πατρικής φιγούρας», για  να επιτύχει το στόχο του που ήταν να αποσπάσει χρήματα από την οικογένεια Παπαγεωργίου.

«Ήταν εκείνος που έστησε την απαγωγή ,προσποιούνταν δήθεν τον διαπραγματευτή και απέτρεπε τη μητέρα να πάει στην αστυνομία. Κατάφερε να αποτελεί τον πιο στενό φίλο της Βαρβάρας Θεοδωράκη, εκμεταλλευόμενος την αδυναμία στο γιο της. Ο βαθμός εξάρτησής της ήταν τέτοιος που είχε μετατραπεί σε άβουλο πιόνι του» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.

«Ο Μάριος δεν θα επιστρέψει γιατί είναι νεκρός»

Μάλιστα η εισαγγελική λειτουργός εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι ο Μάριος δεν ζει. «Ο Μάριος δεν θα επιστρέψει γιατί είναι νεκρός. Τον σκότωσε ο Μιχαλεάκος με τους συνεργούς του. Οι ενέργειες του Μιχαλεάκου δεν ήταν τυχαίες. Οι χειρισμοί του ήταν προσεκτικά σχεδιασμένοι. Γιατί σκότωσε το Μάριο; Μόνο εκείνος και οι συνεργοί του ξέρουν».

Ακόμα η εισαγγελέας εξέφρασε την βεβαιότητα της, ότι ο βασικός κατηγορούμενος ήταν αυτός που κατάφερε το θανατηφόρο πλήγμα στο Μάριο.

«Όταν ο Μάριος έρχεται αντιμέτωπος με τον Μιχαλεάκο, βλέπει τι κάνει ο άνθρωπος που ο νεαρός είχε τοποθετήσει πάνω από τα ανθρώπινα μέτρα. Τότε ο Μάριος βλέπει το αληθινό πρόσωπο του κατηγορουμένου που τον θεωρούσε ως πατέρα και αντιδρά. Τοτε ο κατηγορούμενος παίρνει τον πυροσβεστήρα και του επιδίδει καίριο πλήγμα. Λόγω του τραυματισμού ο Μάριος θα καταλήξει λίγες ημέρες μετά», τόνισε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.

Ο Πέτρος Μιχαλεάκος, είχε σχεδιάσει στη συνέχεια – κατά την εισαγγελέα- ή να απαγάγει και τη μητέρα του ή να τη ληστέψει, προκειμένου να καταφέρει τελικά να αποσπάσει τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει η Βαρβάρα Θεοδωράκη, πιστεύοντας ότι εκείνη δεν είχε ειδοποιήσει την αστυνομία. «Δεν υπολόγισε όμως την επιμονή και την αντοχή της μάνας, η οποία βλέποντας ότι έχει χάσει τα ίχνη του παιδιού της μετασχηματίζεται σε ατσάλι. Δεν μπορούσε να το έχει προβλέψει αυτό ο πανούργος, στενός φίλος».

Loading