Φωτιά Εύβοιας: Έρευνες που αφορούν εμπρησμό

Στο ενδεχόμενο εμπρησμού φαίνεται να καταλήγει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού αναφορικά με το πόρισμα που αφορά το ξεκίνημα της μεγάλης πυρκαγιάς στην Εύβοια η οποία και προκάλεσε μεγάλη οικολογική καταστροφή στην περιοχή.

Όπως αναφέρουν οι αρχές, η φωτιά ξεκίνησε στις 3.00 τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, περίπου 1,5 χλμ, έξω από το χωριό Μακρυμάλλη.

propoli

Όπως αναφέρουν οι έρευνες και οι καταθέσεις που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής, όλα δείχνουν ότι προέκυψαν τρεις διαφορετικές εστίες, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς.

Επίσης οι καταθέσεις που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής στα κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής, από τους κατοίκους της περιοχής, ξεπερνούν τις τριάντα και κάποιες από αυτές παρουσιάζουν σημαντικό ενδιαφέρον.

Δεδομένου λοιπόν ότι το επικρατέστερο σενάριο για το ξεκίνημα της πυρκαγιάς είναι ο εμπρησμός, οι αρχές εξετάζουν τις κινήσεις ενός οχήματος στο δρόμο όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά και οι οποίες χαρακτηρίζονται «ύποπτες». Οι τρεις εστίες εξάλλου, απέχουν ελάχιστα μέτρα μεταξύ τους, ενώ ήδη έχουν αναλυθεί και μελετηθεί εκτενώς τρεις καταθέσεις που στην Πυροσβεστική θεωρούν ότι αφορούν υπόπτους.

Όλοι τους είναι κάτοικοι της περιοχής και έχουν ήδη καταθέσει. Μάλιστα η πρώτη κατάθεση υπόπτου που έχει μπει στο μικροσκόπιο αφορά τον περσινό εμπρηστή της Εύβοιας, έναν 33χρονο που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Ο ίδιος συνελήφθη πέρσι στις 26 Αυγούστου, προφυλακίστηκε και καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση, ωστόσο αποφυλακίστηκε στις αρχές του φετινού καλοκαιριού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 2 Ιουνίου του 2018 μέχρι και τις 12 Αυγούστου του ίδιου έτους, ο δράστης είχε βάλει εννιά φωτιές στην ευρύτερη περιοχή, με σκοπό να τιμωρήσει τους συγχωριανούς του που τον κορόιδευαν όπως ο ίδιος τόνισε στην κατάθεση του.

Επίσης οι έρευνες επικεντρώνονται και στις καταθέσεις άλλων δύο υπόπτων, οι οποίοι ωστόσο παρά τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσαν παρουσίασαν άλλοθι για το που βρισκόταν την ώρα της έναρξης της πυρκαγιάς, κάτι που συνέβη φυσικά και με τον 33χρονο.

Loading