Η ώρα της κρίσης για την Ελένη Τουλουπάκη

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις για την υπόθεση της Novartis, ήρθε η ώρα της κρίσης και για την ίδια την ίδια την επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

propoli

Για αύριο (Πέμπτη 11/4) έχει οριστεί η συνεδρίαση του ενδεκαμελούς Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου που θα αποφασίσει την ανανέωση ή όχι για ακόμα δύο χρόνια της θητείας της κ. Τουλουπάκη στο τιμόνι της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς.

Στον Άρειο Πάγο έχει ήδη αποσταλεί, όπως ορίζει ο νόμος, από το υπουργείο Δικαιοσύνης, το σχετικό ερώτημα.

Υπέρ της παραμονής Τουλουπάκη ελέω… Novartis

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο η εισαγγελέας ΑΠ, Ξένη Δημητρίου, όσο και ο πρόεδρος ΑΠ, Βασίλης Πέππας, θα ταχθούν υπέρ της ανανέωσης της θητείας της κ. Τουλουπάκη κι ο σοβαρότερος λόγος είναι ακριβώς η υπόθεση Novartis.

Εξάλλου, μια αλλαγή τώρα της επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς θα καθυστερήσει πάρα πολύ την ολοκλήρωση των ερευνών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Για την ίδια θέση έχει, κατά πληροφορίες, προταθεί (φέρεται να έχει και ο ίδιος εκδηλώσει ενδιαφέρον) και ο εισαγγελέας εφετών, Χαράλαμπος Τζώνης, που χαίρει μεγάλης εκτίμησης στον κλάδο, καθώς πρόκειται για έναν ιδιαίτερα σοβαρό και έντιμο εισαγγελικό λειτουργό.

Loading