EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επιτρέπονται οι μετακινήσεις προς την Κρήτη

Νέο πρωτόκολλο επιβατών ισχύει από σήμερα στα πλοία της ακτοπλοΐας, καθώς επιτρέπονται πλέον οι μετακινήσεις των πολιτών προς την Κρήτη.

Όπως είναι γνωστό για τα υπόλοιπα νησιά εξακολουθεί να ισχύει η μετακίνηση των ιδιοκτητών και των εργαζομένων που μεταβαίνουν στα νησιά για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων τους. Σε αυτή την περίπτωση οι επιβάτες θα πρέπει έχουν βεβαίωση μετακίνησης. Όταν πρόκειται για αυτοαπασχολούμενους, έγγραφη δήλωση των ιδίων και εφόσον πρόκειται για εργαζομένους με έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη

propoli

Το νέο αυτό πρωτόκολλο θα εφαρμοστεί μέχρι τις 15/06, όπου το πλοίο θα μπορεί να φιλοξενεί το 50% των επιβατών, εκτός αν πρόκειται για πλοίο με καμπίνες που το ποσοστό αυτό γίνεται 55%.

Κανόνες για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις

Οι επιβάτες στα πλοία της ακτοπλοΐας πριν την επιβίβασή τους θα θερμομετρούνται, θα συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο ενώ θα διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο. Επίσης στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω.

Η χρήση κάθε καμπίνας θα επιτρέπεται από ένα άτομο, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες, συγγενείς πρώτου βαθμού.

Επίσης όλοι οι επιβάτες αλλά και το πλήρωμα θα πρέπει να κάνουν χρήση μάσκας.

Σημειώνεται ότι τα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας έχουν ήδη εκπαιδευθεί προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίσουν τυχόν κρούσμα κορονοϊου σε επιβάτη, ενώ τα πλοία μετά από κάθε δρομολόγιό τους θα απολυμαίνονται.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης θα επισκεφθεί το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ KAI HELLENIC SPIRIT με αφορμή την απελευθέρωση των μετακινήσεων προς την Κρήτη.

Δείτε επίσης:

Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Loading