Άγιο Όρος: «Εμφύλιος» μεταξύ των Μονών για τον κορονοϊό – Περισσότεροι από 40 οι νεκροί

Συνεχίζει να «θερίζει» και στην Χερσόνησο του Άθω ο κορονοϊός

Την ώρα που ο κορονοϊός εξακολουθεί να καλπάζει και στο Άγιο Όρος, συνεχίζουν να ακούγονται αντιεμβολιαστικά κηρύγματα από Γέροντες της Χερσονήσου του Άθω.

Στο Άγιο Όρος ζουν συνολικά 1800 Μοναχοί και οι 1000 περίπου έχουν νοσήσει από τον ιό τουλάχιστον μια φορά σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ». Από τους Πατέρες των Μονών αυτοί που έχουν εμβολιαστεί είναι μόλις 500, ενώ αυτή την εβδομάδα στο Κέντρο Υγείας χορηγήθηκαν και 150 τρίτες δόσεις.

Ανάμεσά τους στους «μόνιμους κατοίκους» προσμετρώνται όμως, και 400 Ρώσοι, Σέρβοι, Βούλγαροι και Ρουμάνοι, με τους τελευταίους, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, να έχουν τη φήμη των «σκληροπυρηνικών» και να αρνούνται πεισματικά τον εμβολιασμό τους.

«Μάλιστα όταν είχαν μεταξύ τους νοσούντες κάλεσαν γιατρούς από το Βελιγράδι. Δεν δέχονταν Έλληνες. Αυτή τη στιγμή πάντως ένα μοναστήρι είναι σε καραντίνα ενώ δύο – τρία δεν δέχονται επισκέπτες για προληπτικούς λόγους».

Σύμφωνα με τον Ηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο, περισσότεροι από 40 Μοναχοί έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό.

«Έχουν φύγει πολύτιμοι άνθρωποι που είχαν πολλά ακόμα να προσφέρουν» λέει στα «ΝΕΑ».

«Ταυτόχρονα νοσούν αρκετοί πατέρες, ενώ «άλλοι είναι διασωληνωμένοι. Πονάει η καρδιά μας» προσθέτει.

Στη συνέχεια μίλησε και για τους Ιερείς που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για την πανδημία, είπε πως το πρόβλημα υπάρχει τόσο εντός όσο και εκτός του Περιβολιού της Παναγίας.

Το κλίμα που επικρατεί δε, στην Αθωνική Πολιτεία, φαντάζει εμφυλιοπολεμικό, με τους «επαναστατημένους» ιερομόναχους να αποτελούν «εγκάθετους» εκείνους που συντάσσονται με την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου και να μένουν πιστοί στη βιτριολική ρητορική τους για τα εμβόλια.

Δείτε επίσης: Έκκληση για εμβολιασμό των εγκύων από τη Στέλα Κυριακίδου «Τα εμβόλια προστατεύουν τις μητέρες και τα παιδιά τους»