Αγύριστα κεφάλια οι αρνητές γονείς στο Κιλκίς: Συνεχίζουν να απαγορεύουν στα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο

Οι αμετανόητοι γονείς, δεν αφήνουν τα παιδιά τους να φοιτήσουν στο δημοτικό σχολείο και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση επείδη δεν θέλουν να φορούν μάσκα και να κάνουν self tests

Απτόητοι συνεχίζουν οι γονείς αρνητές της μάσκας, του εμβολίου και του κορονοϊού στο Κιλκίας, καθώς εξακολουθούν να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, διότι δεν θέλουν να φορούν μάσκα και να κάνουν διαγνωστικά τεστ ανίχνευσης του ιού.

Πρόκειται για εννέα μαθητές δημοτικού σχολείου και ενός της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με το eidisis.gr, με την εισαγγελία να έχει ενημερωθεί για το περιστατικό.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των εκπαιδευτικών, στην τρέχουσα σχολική χρονιά η κατάσταση είναι ηπιότερη αναφορικά με αντιδράσεις γονέων σε σχέση με την περασμένη σχολική περίοδο, όπου δεν έλειψε ακόμη και η επιθετική αλληλογραφία των αντιδραστικών κηδεμόνων σε καθηγητές και διευθυντές σχολείων.

Κατά τα άλλα η πανδημία δείχνει σημάδια υποχώρησης στην εκπαιδευτική κοινότητα. Στην πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τα κρούσματα την Τρίτη 30 Νοεμβρίου αφορούσαν σε 76 σε μαθητές και 14 εκπαιδευτικούς- οι δυο νοσηλεύονται- έναντι 99 μαθητών και 16 δασκάλων και της περασμένης Τετάρτης 24 Νοεμβρίου.

Η κορύφωση της πανδημίας καταγράφηκε στις 10 Νοεμβρίου όταν τα θετικά κρούσματα στους μαθητές Πρωτοβάθμιας ανήλθαν σε 131.

Δείτε επίσης: Μανιτάκης: Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 – Δεν θίγεται η ελευθερία τους