Αιφνίδιοι θάνατοι δύο παιδιών στη Θεσσαλονίκη: «Εκτός πραγματικότητας ότι φταίει το εμβόλιο», λέει ο Καπραβέλος

Την ώρα που οι ειδικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τα αίτια που προκάλεσαν τις απώλειες της 3χρονης Κατερίνας και του 7χρονου Μάριου, αναπαράγονται διάφορα ανυπόστατα σενάρια, όπως ότι οι θάνατοι των δύο παιδιών σχετίζονται με το εμβόλιο έναντι του κορονοϊού.

Μυστήριο με τους θανάτους των δυο παιδιών στη Θεσσαλονίκη.

Το πρώτο περιστατικό ήταν αυτό της 3χρονης Κατερίνας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», αφού πρώτα είχε νοσηλευτεί στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης. Χθες, ένα ακόμη παιδί, ένα αγοράκι 7 ετών, έφυγε από τη ζωή στο «Ιπποκράτειο».

Το παιδί, υπενθυμίζεται, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε κρίσιμη, ημικωματώδη κατάσταση, με υψηλό πυρετό, σπασμούς, δύσπνοια και ακαμψία. Και παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες μιας μεγάλης ομάδας ιατρών δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή.

Ερωτηθείς σχετικά, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», δήλωσε ότι «είναι νωρίς. Είναι ένας αιφνίδιος θάνατος για το 7χρονο παιδί, διερευνάται. Για το 3χρονο ακόμα διερευνάται, ώστε να δέσει η διάγνωση. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Είναι βιαστικές οι εκτιμήσεις και οι διαγνώσεις».

«Να σταματήσει η παραφιλολογία»

«Με έκπληξη βλέπω και εγώ τέτοιες θεωρίες. Είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα. Εμείς στις ΜΕΘ αυτό το κλινικό σύνδρομο της ανεπάρκειας πολλαπλών οργάνων, με πολύ μεγάλη θνητότητα, το βλέπουμε πολύ συχνά».

Ο επιστήμονας εξήγησε ότι υπάρχουν πολλά αίτια που κρύβονται από πίσω. Και όπως επισήμανε, ένα λοιμώδες νόσημα οδηγεί σε κατάρρευση το ανοσοποιητικό σύστημα και σε ανεπάρκεια πολλαπλών οργάνων. «Είναι τραγικό το γεγονός. Χρειάζονται απαντήσεις όμως με υπευθυνότητα. Και τα δύο νοσοκομεία, το Παπαγεωργίου και το Ιπποκράτειο έχουν πιθανότητες σε κάποιες διαγνώσεις όμως περιμένουν και τα μικροσκοπικά αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, τα οποία δυστυχώς η Θεσσαλονίκη τα στέλνει στην Αθήνα», δήλωσε ο κ. Καπραβέλος.

Ο γιατρός και διευθυντής στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» έκανε έκκληση να δοθεί προτεραιότητα στη διενέργεια των σχετικών εξετάσεων για να σταματήσει η παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από τον ξαφνικό θάνατό τους.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Σε ποιες παραλίες μπορείτε φέτος να κάνετε μπάνιο