Ο Διευθύνων Σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας «Pfizer» μίλησε για τις μεγάλες επιστημονικές εξελίξεις που έρχονται για την καταπολέμηση της πανδημίας
Ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχτηκε στο «Ενώπιος Ενωπίω» τον Άλμπερτ Μπουρλά, ο οποίος μίλησε για τη διαδρομή του, την εβραϊκή καταγωγή αλλά και το πώς βρέθηκε από την Κτηνιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης, στον κορυφαίο αμερικανικό κολοσσό της «Pfizer».
Στο μέτωπο της πανδημίας, ο CEO της PFIZER, επεσήμανε πως η εταιρία ήδη έχει ξεκινήσει να παρασκευάζει εμβόλιο για τη μετάλλαξη «ΟΜΙΚΡΟΝ» ωστόσο, όπως είπε, αν και θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο μπορεί να μην χρειαστεί να διατεθεί, καθώς τα σημερινά εμβόλια είναι ισχυρά απέναντι στη νέα παραλλαγή του κορονοϊού.
«Το χάπι θα είναι για τους αρρώστους από κορονοϊό και όχι για να προλάβουν να μην νοσήσουν. Όσοι το πάρουν από τους δέκα, μόνο ένας μπορεί να χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο, σε αντίθεση με τη σημερινή εικόνα. Θα έχουμε 80 εκατομμύρια θεραπείες διαθέσιμες. Κάθε θεραπεία θα είναι πενθήμερη και θα έχει ένα χάπι το πρωί και ένα το βράδυ. Το κόστος θα είναι πολύ χαμηλότερο από τις μονοκλωνικές θεραπείες αλλά μεγαλύτερο από το εμβόλιο», τόνισε ο κος Μπουρλά.
Γιατί περίμενε τη σειρά του για τον εμβόλιο
«Υπήρχε “πυρετός” στα εργαστήρια, στα νοσοκομεία που ήταν μέρος της έρευνας και στα εργοστάσια της εταιρίας, που τους είχα ζητήσει να παράγουν ένα εμβόλιο που δεν το είχαμε ακόμα. Τους είχα ζητήσει να είναι έτοιμοι να το παράγουν όταν το βρούμε σε τεράστια ποσότητα» ανέφερε ο Άλμπερτ Μπουρλά για τις πρώτες στιγμές της έρευνας για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer μιλώντας για τον εμβολιασμό του, τόνισε ότι «στην αρχή σκεφτόμασταν ότι θα έπρεπε να είμαι από τους πρώτους που θα κάνει το εμβόλιο για να αποδείξουμε στον κόσμο ότι είναι ασφαλές. Όμως ήταν η περίοδος που τα εμβόλια ήταν λιγότερα από τους ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη. Οπότε υπήρχαν φαινόμενα ανθρώπων που έκοβαν τη “γραμμή” και πήγαιναν πλαγίως να πάρουν τον εμβόλιο. Σκέφτηκα τότε ότι ήταν πολύ πιο σωστό να περιμένω τη σειρά μου, διότι πρώτον δεν υπήρχε πρόβλημα με τους αρνητές. Περίμενα μέχρι τον Μάρτιο. Δέχθηκαν πιέσεις επειδή δεν είχα κάνει το εμβόλιο. Με πήρε τηλέφωνο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ και μου λέει “Τι κάνεις; Πρέπει να το κάνεις γιατί εδώ το χρησιμοποιούμε”. Δεύτερον, δεν ήθελα να το κάνω εγώ και όχι οι συνεργάτες μου, γιατί δεν ήταν η σειρά τους. Δεν μπορούσα να το δεχτώ αυτό. Δεν θα ήταν δείγμα σωστού ηγέτη αυτό».
Έχω την Ελλάδα μέσα μου
Ο CEO της PFIZER, δεν παρέλειψε να αναφερθεί πολλές φορές στην αγάπη του προς τη γενέτειρά του, τη Θεσσαλονίκη.
«Όταν βγω στη σύνταξη θα μοιράζω το χρόνο μου μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής. Έχω την Ελλάδα μέσα μου. Ακούω Χατζηδάκη, διαβάζω καθημερινά ελληνικές εφημερίδες και θυμώνω όταν ακούω κάτι κακό για την Ελλάδα. Κάθε χρόνο θέλω να γίνομαι καλύτερος, όνειρο μου είναι τα παιδιά μου να είναι ευτυχισμένα» κατέληξε ο επικεφαλής του Φαρμακευτικού κολοσσού.
Ο κος Μπουρλά, υποψήφιος για βραβείο διεθνούς κύρους στο Ισραήλ – που συνοδεύεται με χρηματικό ποσό 1.000.000 δολαρίων, ανέφερε πως αν το κερδίσει, θα διαθέσει τα χρήματα για τη δημιουργία Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη.
Η γνωριμία και ο έρωτας με την σύζυγό του
Ο Άλμπερτ Μπουρλά έφυγε 28 ετών από την Ελλάδα, αλλά όπως αποκάλυψε στο “Ενώπιος Ενωπίω” επιστρέφει κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα και κάνει διακοπές με τους ίδιους ανθρώπους.
«Γνωριστήκαμε στη Θεσσαλονίκη σε έναν γάμο ενός ξαδέρφου του. Αμέσως ερωτευτήκαμε. Όταν του έκαναν πρόταση να πάει στο Βέλγιο, με ρώτησε αν θέλω να τον ακολουθήσω και έτσι άρχισαν όλα. Κατευθείαν του είπα ναι» ανέφερε η σύζυγος του Άλμπερτ Μπουρλά, Μύριαμ Αλχανάτη Μπουρλά.
«Τίποτα στη ζωή μας δεν είναι εύκολο. Εμείς το κάνουμε εύκολο. Υπάρχουν αρκετές δυσκολίες όταν πηγαίνεις από χώρα σε χώρα, ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά. Παρόλα αυτά περάσαμε πάρα πολύ ωραία» πρόσθεσε.
«Η Ελλάδα είναι το σπίτι. Εκεί που μεγαλώσαμε και θα μας λείπει πάντα. Το πρώτο που παρατήρησα στον Άλμπερτ είναι ότι είναι πάρα πολύ έξυπνος. Επίσης είναι πάρα πολύ γλυκός, πάρα πολύ επικοινωνιακός και με φοβερό χιούμορ» ανέφερε η σύζυγος του Άλμπερτ Μπουρλά.
Και συνέχισε: «Όταν ξεκίνησε η πανδημία, μου είπε “Ο κορωνοϊός θα είναι μεγάλο πρόβλημα”. Εκείνη τη στιγμή, ξέροντάς τον είπα από μέσα μου “για να το λέει κάτι ξέρει”. Εκεί κατάλαβα ότι έχουμε μπροστά μας, δρόμο».
Την καραντίνα την περάσαμε όπως όλοι μας. Ο Άλμπερτ δούλευε στο γραφείο του στο σπίτι, τα παιδιά διάβαζαν στα δωμάτιά τους. Περάσαμε την καραντίνα σε μία παραδοσιακή οικογένεια. Μιλούσαμε τα βράδια. Κάναμε συζητήσεις στο τραπέζι. Ήταν η καλύτερή μας ώρα. Θέλω να του πω είμαι πολύ χαρούμενη και τυχερή που είμαι γυναίκα του και ότι τον αγαπώ πάρα πάρα πολύ» κατέληξε η Μύριαμ Αλχανάτη Μπουρλά.
Δείτε επίσης: Άλμπερτ Μπουρλά για μετάλλαξη Όμικρον: Αν χρειαστεί θα έχουμε εμβόλιο σε 100 μέρες
- Οι προτάσεις Στουρνάρα για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας
- ΗΠΑ: Συνεχίζεται η πτωτική τάση των επιτοκίων της Fed για τρίτη φορά το 2024
- Ερυθρόλευκοι θριαμβεύουν στη Γερμανία με 3-0 σετ επί της Γκίζεν
- Πολιτική Γραμματεία: Νέοι ορίζοντες για τον ΣΥΡΙΖΑ και θεσμική προώθηση για την εκλογή ΠτΔ
- ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Η Ένωση ανοίγει το σκορ με γκολ του Λαμέλα (vid)