Άλλο ένα σχολικό τμήμα σε αναστολή λόγω κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη

Πρόκειται ξανά για τμήμα του 10ου δημοτικού Σχολείου Νεάπολης – Συκεών

Για άλλη μια φορά σχολικό τμήμα του 10ου δημοτικού Σχολείου Νεάπολης – Συκεών προχωρά σε αναστολή λειτουργίας λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, με τμήμα του ίδιου ιδρύματος να έχει μπει ήδη από χθες σε αντίστοιχο καθεστώς.  

Αποτελούν τα πρώτα τμήματα που κλείνουν για τη φετινή σχολική χρονιά, με το τμήμα της Δευτέρας Τάξης (Β2) να παύει την λειτουργία του από εχθές, καθότι 11 από τους 20 μαθητές τους βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και τμήμα της Τρίτης Τάξης (Γ2) να ακολουθεί σήμερα, με 12 από τα 23 παιδιά του τμήματος να έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Κατά τα λεγόμενα του διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θωμά Μπαχαράκη, τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης πλέον. «Δεν περιμένουμε τους απόλυτους αριθμούς για να προσωρήσουμε σε αναστολή. Όπως συνέβη και στην περίπτωση του Γ2, προσπαθούμε να το προλάβουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται», υπογράμμισε ο κ. Μπαχαράκης.

Στη σχετική σελίδα του υπουργείου Παιδείας έχει αναρτηθεί πως το τμήμα Β2 του σχολείου είναι σε αναστολή από εχθές , με το καθεστώς αυτό να μην αλλάζει τουλάχιστον μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Νεάπολης – Συκεών , κ. Μιχάλη Βουλγαρίδη, ο δήμος βρίσκεται σε επαφή με το σχολείο και προχωρούν σε απολυμάνσεις. Ο αντιδήμαρχος επισημαίνει πως υπάρχουν και άλλα μεμονωμένα κρούσματα και στα υπόλοιπα σχολεία του δήμου.

Δείτε επίσης: Ένταση σε σχολείο της Θέρμης με αρνητή πατέρα – Απειλεί με πρόστιμα και μηνύσεις

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr