Αγγελοπούλου: «Θέλουμε η επετειακή χρονιά να είναι ένα έτος οδοδείκτης για το μέλλον»

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ φιλοξενήθηκε η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη η οποία μίλησε για την φετινή επετειακή χρονιά «Ελλάδα 2021».

«Θέλουμε η επετειακή χρονιά να είναι ένα έτος οδοδείκτης για το μέλλον και για αυτό επιλέξαμε δράσεις που ανοίγουν παράθυρο στο αύριο» τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσίασε τη δράση της Επιτροπής «Φόρουμ: Η Ελλάδα το 2040». «Οι αλλαγές που συμβαίνουν  γύρω μας είναι κοσμογονικές και εξαιρετικά γρήγορες, σε ένα τοπίο που αλλάζει τόσο δυναμικά οφείλουμε να αναζητήσουμε έναν οδικό χάρτη για να πορευθούμε. Και αυτό επιδιώκει το «Φόρουμ: Η Ελλάδα το 2040».

Αρχικά απευθύνθηκε σε 16 θεσμικούς φορείς της χώρας και τους ζήτησε να περιγράψουν τις ευκαιρίες και της προκλήσεις του τομέα τους.

Στην δεύτερη ενότητα, 10 ομάδες εργασίας από την κοινωνία των πολιτών, με συντονιστές μέλη της Ολομέλειας της Επιτροπής.

Στην τρίτη ενότητα κάλεσε διεθνείς προσωπικότητες όπως ο γερουσιαστής Μενέντεζ, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της αμερικανικής Γερουσίας, ο Τόμας Μπαχ Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, να σκιαγραφήσουν το διεθνές τοπίο.

Δείτε επίσης: Τζανακόπουλος: «Ο Μητσοτάκης οικοδομεί καθεστώς στα μέσα ενημέρωσης»

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr