Ανοδικά τα ομόλογα της χώρας

Ανοδική πορεία παρουσιάζουν τα ελληνικά ομόλογα

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά κρίθηκαν σήμερα ανοδικά με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι των γερμανικών να πλησιάσει το 2%.

Το ενδεχόμενο επιβολής οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία από τη Δύση προκαλεί νευρικότητα και αστάθεια στις αγορές με αποτέλεσμα οι επενδυτές να στρέφονται κυρίως σε ομόλογα του σκληρού πυρήνα της Ε.Ε.

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων, και πιο συγκεκριμένα, στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) σήμερα καταγράφηκαν συναλλαγές 32 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 16 εκατ. ευρω αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε στο 1,84% από 1,63% χθες, έναντι -0,06% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διευρυνθεί στο 1,90% από το 1,71%.

Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,1280 δολ. από το 1,1299 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1277 δολ.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Δείτε επίσης: ΑΑΔΕ: Δίνει παράταση για την δήλωση ενδικοφανών προσφυγών