Αντίδραση της ΓΕΝΟΠ: «Η κυβέρνηση ξεπούλησε το πιο ακριβό ασημικό»

Την αντίδραση της για το ξεπούλημα – όπως το χαρακτηρίζει – της ΔΕΗ, εξέδωσε η ΓΕΝΟΠ μετά την επικύρωση της εξαγοράς μεγάλου ποσοστού από επενδυτικές εταιρείες.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να χαρίσει ένα από τα πιο “ακριβά ασημικά” της. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ κατά 750 εκατ. ευρώ, με τους όρους που γίνεται, δηλαδή χωρίς τη συμμετοχή του βασικού μετόχου, ισοδυναμεί με “παραίτησή” του και σηματοδοτεί το τέλος της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της πατρίδας μας».  

Η ΓΕΝΟΠ ρίχνει τα βέλη της και στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι χαρίζει μια εταιρεία μοχλό ανάπτυξης σε εταιρείες για το εγγυημένο κέρδος.

«Η απόφαση της Διοίκησης γίνεται κατ΄ εντολήν της κυβέρνησης, η οποία και θα έχει πλέον τη βαρύτατη ευθύνη για την απώλεια της ΔΕΗ, μιας εταιρίας στρατηγικού χαρακτήρα και μοχλού οικονομικής ανάπτυξης, που καμιά χώρα δεν θα έπρεπε να εγκαταλείπει ως βορά στα τρωκτικά των αγορών και τους “τζάμπα μάγκες” που επενδύουν, με εγγυημένα έσοδα, σε επιχειρήσεις μονοπωλιακού χαρακτήρα όπως ο ΔΕΔΔΗΕ, πρόσφατα, και ο ΑΔΜΗΕ μερικά χρόνια πριν». 

Δείτε επίσης: Χαμηλότερος ο αριθμός των κρουσμάτων στις ηλικίες 4-18

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr