Στο βρίσκεται ο συντονιστής Βορείου και Νοτίου Ελλάδος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, υποστράτηγος Ιωάννης Σταμούλος, ο οποίος και συντονίζει τις επιχειρήσεις στην περιοχή
Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού, βρίσκονται σε επιφυλακή ενώ μέχρι αυτή την ώρα έχουν δράσει 30 άτομα από την 1η ΕΜΑΚ και διασώστες από την 2η ΕΜΑΚ.
Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η πρώτη επιθεώρηση σε Αρκαλοχώρι και χωριά της ευρύτερης περιοχής, από το κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, τον οποίο συνόδευαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας.
Σύμφωνα με τον υπουργό, δόθηκε εντολή να στηθούν σκηνές όχι μόνο στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου αλλά σε πολλές ανοιχτές περιοχές ώστε όλοι οι κάτοικοι να έχουν τη δυνατότητα ασφαλούς παραμονής τους, και λόγω των κρίσιμων και ευαίσθητων ωρών να μην μπουν μέσα στα σπίτια τους.
Αυτή την ώρα ο κ. Στυλιανίδης ενημερώνει τους τοπικούς βουλευτές της Π.Ε Ηρακλείου οι οποίοι βρέθηκαν από νωρίς στην πληγείσα περιοχή.
Δείτε επίσης: Έπεσαν πυροβολισμοί στο Αρκαλοχώρι Κρήτης
- Κ. Τσουκαλάς: Οι συνταγματικές διαδικασίες δεν θα υποκύψουν στα πολιτικά παιχνίδια της ΝΔ
- Μισθολογικό χάσμα: Δημόσιος τομέας vs. Ιδιωτικός τομέας
- Διπλή πίεση για τον Γάλλο πρωθυπουργό: Προβλήματα από τα δεξιά και τα αριστερά
- Στήριξη του Κώστα Μπακογιάννη στον Εκρέμ Ιμάμογλου
- Κάγια Κάλας: «Η Ρωσία δεν είναι αξιόπιστη και απορρίπτει τις υποχωρήσεις για την Ουκρανία»
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr