Αρκουμανέας: Το 30% των κρουσμάτων είναι παιδιά – Προβληματίζει η Βόρεια Ελλάδα

«Aνησυχεί ιδιαίτερα η Βόρεια Ελλάδα και οι περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΙ τόνισε ότι μειώθηκε ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων 7% και πως διπλασιάστηκε ο αριθμός των test. Πρόσθεσε δε ότι η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση όμως έχουμε μπροστά μας τον χειμώνα.

Σχολική χρονιά και πανδημία

Αναφορικά με τα κρούσματα στα παιδιά λόγω της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς είπε: «Ανακοινώσαμε ότι είχαμε την πρώτη εβδομάδα 3.500 τεστ τα οποία ήταν το 24% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων. Αυτή η ηλικιακή ομάδα η 4-18 έχει το 25 με 30% των κρουσμάτων καθημερινά. Είχε μία αύξηση 14% θα δούμε και το επόμενο διάστημα γιατί γνωρίζουμε ότι θέλουμε κάποιες ημέρες – εβδομάδες για να δούμε την επίδραση από το άνοιγμα των σχολείων. Το πρωτόκολλο μας είναι αρκετά αυστηρό με πάρα πολύ testing».

«Η πανδημία βρίσκεται σε μια ύφεση είμαστε στο φθινόπωρο και έχουμε και το χειμώνα, θυμόμαστε ότι και πέρυσι το δεύτερο κύμα ξεκίνησε περί τα τέλη Οκτωβρίου προετοιμαζόμαστε βλέπουμε ενέργειες που γίνονται και για το ΕΣΥ», είπε ακόμη.

Ο ίδιος εκτίμησε πως τις επόμενες δύο εβδομάδες τα κρούσματα θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα και δεν αναμένεται κάποια ιδιαίτερη αύξηση μέχρι και το τέλος του Σεπτέμβρη.

«Δεν προβλέπεται κάποια αύξηση μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου», είπε και πρόσθεσε ότι πέρυσι παρατηρήθηκε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μέσα σε δέκα ημέρες.

Εμβόλια

Ο ίδιος μίλησε ακόμη για την αναγκαιότητα να εμβολιαστούν όλο και περισσότεροι πολίτες λέγοντας μάλιστα ότι δεν πρέπει να περιμένουν να αυξηθούν τα κρούσματα πρώτα: «Το εμβόλιο θα μας σώσει ειδικά τώρα που είναι σε μείωση η πανδημία».

Ερωτηθείς για τα πλαστά πιστοποιητικά ο Παναγιώτης Αρκουμανέας είπε: «Μας ανησυχεί. Υπάρχουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και μπορούμε να ελέγξουμε ως ενός βαθμού».

Όσον αφορά την τρίτη δόση του εμβολίου και αν θα αρχίσει να χορηγείται στον γενικό πληθυσμό εξήγησε: «Έχουν βγει συγκεκριμένες οδηγίες. Έχουμε στοιχεία από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και θα δούμε πως θα πάμε» και έκλεισε λέγοντας πως αυτή τη στιγμή προτεραιότητα έχουν οι δύο δόσεις».

Δείτε επίσης: Ασθενής σεισμική δόνηση στη Θήβα

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr