Ασημακοπούλου και Κεφαλογιάννης δεν ψήφισαν το κείμενο που αφορά στις ΛΟΑΤΚΙ οικογένειες

Ακολούθησαν την πολιτική του ΕΛΚ

Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Μανώλης Κεφαλογιάννης ακολουθούν την ίδια πολιτική με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα όσον αφορά στο ψήφισμα για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών αφού δείχνουν να συμφωνούν στο ότι η αναφορά του κειμένου για υποχρεωτική εφαρμογή υπερβαίνει τα όρια της επικουρικότητας.

Οι υπόλοιποι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας βέβαια έχουν υπερψηφίσει το κείμενο. Μέσα στο ψήφισμα, γίνεται λόγος για τον γάμο και τα σύμφωνα συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών, τα οποία σύμφωνα με το ψήφισμα θα πρέπει να αναγνωρίζονται από όλα τα κράτη μέλη με τον ίδιο τρόπο. Ταυτόχρονα οι ομοφυλόφιλοι σύζυγοι – σύντροφοι δε θα πρέπει να λαμβάνουν διαφορετική αντιμετώπιση από τους ετεροφυλόφιλους.

Το ψήφισμα αυτό, θέλει από όλα τα κράτη μέλη να χρησιμοποιούν τους όρους «οικογένειες ουράνιο τόξο» για τα ζευγάρια ίδιου φύλου, ενώ γίνεται αναφορά και για ανάγκη κοινών αναφορών ανεξαρτήτως φύλου όπως «σύντροφος», «γονέας», «απευθειας κατιοντα» ή «απευθειας ανιοντα» κ.α.

Το ΕΛΚ έχει αποφασίσει την αποχή, με την οποία συμφωνεί η κ. Ασημακοπούλου, ενώ ο κ. Κεφαλογιάννης δεν ήταν στην ψηφοφορία. Ο αρμόδιος τομεάρχης Στέλιος Κυμπουρόπουλος βέβαια, ζήτησε από τους υπόλοιπους βουλευτές να υπερψηφίσουν το ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε με 387 ψήφους υπέρ, 161 κατά και 123 αποχές.

Δείτε επίσης: Συμβούλιο Επικρατείας: Δόθηκε έγκριση για την πρόσληψη 950 συνοριακών φυλάκων

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr