ΑΣΟΕΕ: Οι φοιτητές πραγματοποίησαν κατάληψη με αφορμή τις καταγγελίες σε βάρος καθηγητή

Κατάληψη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών πραγματοποιούν από σήμερα οι φοιτητές, μετά την γενική συνέλευση που πραγματοποίησε εχθές ο φοιτητικός σύλλογος της ΑΣΟΕΕ “Σωτήρης Πέτρουλας”.

Οι φοιτητές αναφέρουν ότι πραγματοποίησαν την κατάληψη με αφορμή τις καταγγελίες σε βάρος του καθηγητή του Πανεπιστημίου που ελέγχεται για οικονομικές υποθέσεις αλλά και παιδεραστία.

Οι φοιτητές στα αιτήματα τους έχουν την απομάκρυνση του καθηγητή, ενώ επίσης ζητούν και την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της Συγκλήτου από τη συνεδρίαση που αφορούσε το συγκεκριμένο θέμα και να παραιτηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στη συγκάλυψη, και ο πρύτανης, Δημήτρης Μπουραντώνης», αναφέρουν, στην ανακοίνωση τους, ζητώντας «η ιδιότητα του καθηγητή να είναι ασυμβίβαστη με την επιχειρηματική δραστηριότητα».

Επίσης οι φοιτητές ζητούν την επαναλαμβανόμενη διενέργεια rapid test για όλους τους φοιτητές, μέτρα προστασίας της υγείας των φοιτητών και ισότιμη πρόσβαση στην εξεταστική.

Για την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση στην Πρυτανεία στις 13:00 και διοργανώνουν κεντρικό συλλαλητήριο την επόμενη εβδομάδα μαζί με τους υπόλοιπους Φοιτητικούς Συλλόγους της Αθήνας.

Δείτε επίσης: Δίπλα στους άστεγους η Κατερίνα Σακελλαροπούλου