ΑΣΟΕΕ: Στις 28 Ιανουαρίου η δίκη του καθηγητή

Τι υποστήριξαν οι δικηγόροι των δυο κατηγορουμένων

Με εμφανή χτυπήματα στο κεφάλι από την επίθεση που δέχθηκε στο ΟΠΑ εμφανίστηκε ο καθηγητής στα δικαστήρια – Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκε η συγκατηγορούμενή του και ο συνάδελφός του που τον μήνυσε για την υπόθεση

Ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ ο οποίος δέχτηκε επίθεση, βρέθηκε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, μαζί με τη συγκατηγορούμενή του.

Η δίκη του δεν ολοκληρώθηκε σήμερα και θα συνεχιστεί στις 28 του μήνα διότι το δικαστήριο δεν έχει βγάλει κάποια απόφαση στις ενστάσεις των δύο κατηγορουμένων, μεταξύ αυτών και ένσταση ακυρότητας της σχετικής ποινικής δίωξης, λόγω αοριστίας του κλητήριου θεσπίσματος.

Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε να γίνει δεκτή η ένσταση ακυρότητας διότι «στο κλητήριο θέσπισμα δεν γίνεται διάκριση συμβάντων, εισέρχονται συλλήβδην κάποια πόσα χωρίς αυτά να επιμερίζονται. Επίσης δεν εισφέρονται τα πρόσωπα με τα οποία συνήφθησαν οι επίμαχες συμβάσεις». Μάλιστα, όπως τόνισε ο εισαγγελέας «είναι ζήτημα Άμυνας των κατηγορούμενων να ξέρουν για τι ακριβώς κατηγορούνται».

Οι δικηγόροι των δυο κατηγορουμένων από την πλευρά τους είπαν ότι στο κατηγορητήριο, φαίνεται μια σειρά συναλλαγών των πελατών τους, αλλά όχι με τον μηνυτή.

«Οι παθούσες εταιρίες δεν υπέβαλλαν έγκληση. Ποιος είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος των εταιριών; Είναι άγνωστο κύριε πρόεδρε. Είναι κενές περιεχομένου και διαλυμένες οι εταιρίες, δεν μπορούμε να βρούμε τίποτα».

Ο δικηγόρος του μηνυτή καθηγητή Αγ. Τάτσης είπε:

«Πρώτη φορά στη θεωρία και εφαρμογή του ποινικού δικαίου μια υπόθεση τοκογλυφίας με δανεισμό 6 εκατομμύρια και αίτημα απόδοσης που υπερβαίνει το 200%, έρχεται να ακυρωθεί με μια εισαγγελική πρόταση. Γίνεται προσπάθεια να αποφύγουν τις ευθύνες τους, μέσα από ένα τεχνικό ζήτημα που δεν έχει καμία αξία. Ελπίζουμε η Δικαιοσύνη σταθεί στο ύψος της».

Δείτε επίσης: Βαρουφάκης: «Είναι δυνατόν να έχουμε 24% ΦΠΑ»;