Αθήνα: Αμερικανός ιδιοκτήτης οπλικών συστημάτων καταγγέλει ότι εκλάπη φάκελος με σχέδια οπλικών συστημάτων

Για ποιο λόγο είναι στην Ελλάδα σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε

Οι Αρχές της Αττικής έχουν αρχίσει να εξετάζουν μια ασυνήθιστη υπόθεση, αφού ένας Αμερικανός υπήκοος ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ιδιοκτήτης εταιρίας οπλικών συστημάτων, έπεσε θύμα κλοπής.

Ο 40χρονος, μένει σε ξενοδοχείο της Αθήνας στην οδό Αγίας Ειρήνης. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του enikos.gr χθες το βράδυ περίπου στις 21:00 την ώρα που γύρισε στο ξενοδοχείο διαπίστωσε ότι δεν ήταν εκεί ένας πολύ σημαντικός φάκελος, ο οποίος περιείχε σχέδια οπλικών συστημάτων, αεροσκαφών και drone.

Ο 40χρονος μιλώντας στους Αστυνομικούς είπε ότι κάποιος του έκλεψε αυτόν τον φάκελο. Σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι Αστυνομικοί τον ρώτησαν για ποιο λόγο είναι στην Ελλάδα, και απάντησε ότι ήρθε στη χώρα μας έτσι ώστε να έρθει σε επαφή με αξιωματούχους για οπλικά συστήματα. Ο ίδιος ο 40χρονος είπε πως είναι εξωτερικός συνεργάτης του αμεικανικού στρατού και η εταιρία στην οποία εργάζεται κάνει δουλειές με τη Μεγάλη Βρετανία και τον Καναδά εκτός όμως από τις ΗΠΑ.

Όπως είναι λογικό, η υπόθεση ερευνάται με πολύ μεγάλη προσοχή, ενώ οι Αρχές «εξετάζουν» τις επαφές που είχε και θα έχει ο άνδρας.

Δείτε επίσης: Γεωργιάδης για νέα μέτρα: «Tο εθνικό καθήκον ξεπερνά το πολιτικό κόστος»